Eperburger
Olvasási idő: 1 perc

Eperburger

Juhos József receptje

Hozzávalók

A krémhez:

  • 100 g fehér csokoládé
  • 200 g tejszín (minimum 35 %-os)
  • 50 g zselatinmassza
  • vanília

A babapiskótához:

  • 4 db tojás
  • 120 g cukor
  • 100 g liszt
  • 30 g mandulaliszt

A szóráshoz:

  • porcukor

Az összeállításhoz:

  • friss eper

Elkészítés 

A krémhez a tejszínt forrásig hevítjük, majd ráöntjük a csokoládéra. Hozzáadjuk a zselatinmasszát, a vaníliát, majd alaposan összedolgozzuk botmixerrel. Ezután a konyhapulton hagyjuk hűlni, közben néhányszor még átdolgozzuk a mixerrel. Ha már nem meleg, hűtőbe rakjuk. Hat óra elteltével habbá verjük. Vigyázzunk ennél a műveletnél, nehogy túlverjük. Ugyanúgy viselkedik ez a fajta krém, mint egy tejszínhab.

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét krémes habbá verjük a cukorral. Ezután beleforgatjuk a sárgájákat, illetve a kétféle lisztet. A masszát habzsákba töltjük, majd körkörös mozdulatokkal korongokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Vékonyan megszórjuk porcukorral mindegyiket, majd 180 fokra tesszük be a sütőbe. 8-10 perc alatt sülnek készre.

Ha megsültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni. Ezután összeállítjuk az eperburgereket. fogunk egy korongot, nyomunk rá szép magasan a krémből, majd körberakjuk felezett eperrel. A tetejét is koronggal zárjuk.

Kapcsolódó tartalom
Grillezett sertésszűz újhagymával
| 2025. június 12

Grillezett sertésszűz újhagymával

Borbás Marcsi receptje