
Hozzávalók
A krémhez:
- 100 g fehér csokoládé
- 200 g tejszín (minimum 35 %-os)
- 50 g zselatinmassza
- vanília
A babapiskótához:
- 4 db tojás
- 120 g cukor
- 100 g liszt
- 30 g mandulaliszt
A szóráshoz:
- porcukor
Az összeállításhoz:
- friss eper
Elkészítés
A krémhez a tejszínt forrásig hevítjük, majd ráöntjük a csokoládéra. Hozzáadjuk a zselatinmasszát, a vaníliát, majd alaposan összedolgozzuk botmixerrel. Ezután a konyhapulton hagyjuk hűlni, közben néhányszor még átdolgozzuk a mixerrel. Ha már nem meleg, hűtőbe rakjuk. Hat óra elteltével habbá verjük. Vigyázzunk ennél a műveletnél, nehogy túlverjük. Ugyanúgy viselkedik ez a fajta krém, mint egy tejszínhab.
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét krémes habbá verjük a cukorral. Ezután beleforgatjuk a sárgájákat, illetve a kétféle lisztet. A masszát habzsákba töltjük, majd körkörös mozdulatokkal korongokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Vékonyan megszórjuk porcukorral mindegyiket, majd 180 fokra tesszük be a sütőbe. 8-10 perc alatt sülnek készre.
Ha megsültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni. Ezután összeállítjuk az eperburgereket. fogunk egy korongot, nyomunk rá szép magasan a krémből, majd körberakjuk felezett eperrel. A tetejét is koronggal zárjuk.
