Édesburgonyás muffin
Olvasási idő: 1 perc

Édesburgonyás muffin

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 185 g zabpehelydara
  • 30 g zabpehelyliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csipet só
  • 100 g cukor
  • 1,8 dl tej
  • 30 dkg édesburgonya
  • 1 kk vaníliapaszta
  • 2 ek joghurt
  • aszalt vörösáfonya 

Az édesburgonyát meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. A vízbe teszünk egy rúd fahéjat, egy csipetnyi sót, illetve 2 evőkanál cukrot. Ha megfőtt, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.

 

A kihűlt édesburgonyát egy robotgépben krémesre keverjük a cukorral, a joghurttal, a vaníliával és egy csipet sóval. A zabpehelydarát elkeverjük a zabpehelyliszttel és a sütőporral, majd szintén hozzáadjuk. Közben beleöntjük a tejet is. A végére sűrű, kissé ragacsos masszát kell kapnunk, melyet kiadagolunk muffin formába. Ebből a tésztából 12 darab lesz. A tetejére aszalt vörösáfonyát szórunk. 180 fokos sütőben körülbelül 35 perc alatt készre sütjük. Kiváló gluténmentes uzsonna.

Kapcsolódó tartalom
Aranyalma befőtt
Halmos Monika | 2025. szeptember 07

Aranyalma befőtt

Díszcserjeként álldogál az aranyalma tőlünk nem messze, egy kicsit elhagyatott park szélén. Mostoha a sorsa, mert őszi díszeit, apró aranyalmácskáit senkinek sem mutogathatja, nincs, aki arra jár. Csak mi tévedünk arra, szeptember vége felé, hogy megnézzük, megértek-e a kis gyümölcsök. A kicsi almák, amelyek ügy csüngnek a fán, csokrokban, mint a cseresznye. Befőtt készül belőlük, mégpedig szárral együtt, díszítésként gyümölcssalátához, süteményekhez, gyümölcsös koktélba pottyantva olyan szívderítő látvány! Pikáns íze pedig túlmutat az egzotikus gyümölcsök aromáján.