Cukorpogácsa
Olvasási idő: 1 perc

Cukorpogácsa

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 14 dkg frissen darált porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • bio citrom- vagy narancshéj

Elkészítés

Ezt a süteményt csak kézzel érdemes elkészíteni, akkor lesz igazán jó a végeredmény. Elsőként két darab M-es méretű tojást feltörünk, és a frissen ledarált porcukorral fél órán át keverjük egy fakanállal. Ha már könnyű, habos a masszánk, akkor hozzáadjuk a lisztet, és azzal is keverjük további fél órán át.

Ha letelt az idő, egy sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat adagolunk a tésztából, reszelünk rájuk a citrom vagy a narancs héjából, majd egy egész éjszakát hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten.
Másnap tehetjük be a sütőbe alacsony hőfokon (kb. 140-150 fokon). Amikor elkezd aranyszínű lenni a kis pogácsák széle, akkor kivesszük és hagyjuk őket kihűlni.

Kapcsolódó tartalom
Málnás-kefíres sütemény
| 2025. július 14

Málnás-kefíres sütemény

Borbás Marcsi receptje