Csokoládés cseresznyelekvár
Olvasási idő: 1 perc

Csokoládés cseresznyelekvár

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg cseresznye
  • 0,5 kg málna
  • 1 doboz befőzőcukor (0,5 kg)
  • 10 dkg 80%-os étcsokoládé

Elkészítés

A cseresznyét alaposan megmossuk és kimagozzuk. Ezután egy vastag aljú lábasban feltesszük főni, és hozzáadjuk a málnát is. Ha nincs málnánk, készülhet csak cseresznyéből. Jöhet hozzá a befőzőcukor is. Olyan állagúra főzzük ezt a lekvárt, amilyenre szeretnénk. Ha darabosan szeretjük, akkor rövidebb ideig kell a tűzön tartani. Ha teljesen sima állagot szeretnénk, akkor a végén át is lehet turmixolni.

Ha a gyümölcs levet engedett, és szép sűrűre összefőtt, akkor beletesszük a feldarabolt csokoládét is. Ha elolvadt, akkor azonnal, még forrón csírátlanított üvegekbe töltjük a lekvárt. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, hűvös helyen tároljuk. 

Kapcsolódó tartalom
Patisszon hét formában: a legjobb receptek csillagtökhöz
| 2025. július 01

Patisszon hét formában: a legjobb receptek csillagtökhöz

A nyári tök – csillagtök vagy patisszon – Amerikából származik, de idehaza is nagyon kedvelt nyári zöldségféle, nem véletlenül. Hét kedvenc receptünket mutatjuk.