
Hozzávalók
- 1 kg cseresznye
- 0,5 kg málna
- 1 doboz befőzőcukor (0,5 kg)
- 10 dkg 80%-os étcsokoládé
Elkészítés
A cseresznyét alaposan megmossuk és kimagozzuk. Ezután egy vastag aljú lábasban feltesszük főni, és hozzáadjuk a málnát is. Ha nincs málnánk, készülhet csak cseresznyéből. Jöhet hozzá a befőzőcukor is. Olyan állagúra főzzük ezt a lekvárt, amilyenre szeretnénk. Ha darabosan szeretjük, akkor rövidebb ideig kell a tűzön tartani. Ha teljesen sima állagot szeretnénk, akkor a végén át is lehet turmixolni.
Ha a gyümölcs levet engedett, és szép sűrűre összefőtt, akkor beletesszük a feldarabolt csokoládét is. Ha elolvadt, akkor azonnal, még forrón csírátlanított üvegekbe töltjük a lekvárt. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, hűvös helyen tároljuk.
Kapcsolódó tartalom
