
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
 - 6 tojás
 - csipetnyi só
 - 6 dl tejföl
 - 5 dkg élesztő
 - 2 kanál cukor
 - 10 dkg vaj
 - a hintéshez fahéjas porcukor
 
Elkészítés:
A tejfölben 2 kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, majd a tojások sárgájával tésztát dagasztunk belőle. A tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük a puha vaj egyharmadával. Ezután következik a tészta hajtogatása. 
A kinyújtott tésztát hosszában középig behajtjuk jobbról és balról is, majd ezt félbe hajtjuk. Hagyjuk 20 percig pihenni. Újra nyújtjuk, és a második darab vajjal megkenjük, majd újra hajtjuk a tésztánkat az előbb leírtak szerint. Ismét pihentetjük 20 percig. Harmadszorra ismét nyújtjuk, vajjal megkenjük, hajtjuk, és ismét 20 percig pihentetjük. 
Ezt követően kisujjnyi vastagságra nyújtjuk, kockára vágjuk, a krofni sütőformára hajtjuk, majd fehér babapertlivel rákötjük tésztánkat, és bő, forró zsírban rózsaszínre sütjük. Még forrón fahéjas porcukorba mártogatjuk.










