Almás kacsaleves
Olvasási idő: 1 perc

Almás kacsaleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg kacsaaprólék
  • 1 csokor spárga
  • 2-3 szál újfokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej karalábé
  • ½ fej zeller
  • 6 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 2 szem savanykás alma
  • 3-4 babérlevél
  • friss gyömbér
  • 2 dl zsíros tejföl
  • 1 ek. liszt (elhagyható)

Elkészítés 

A kacsaaprólékot (szárny, láb, nyak, hát) hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, gondosan leszedjük a habját úgy, mint a húslevesnél szoktuk. Ezután kisebb lángra vesszük, fűszerezzük egy kis reszelt gyömbérrel, babérlevéllel, sóval és borssal, majd lassan pötyögtetve főzzük tovább.

 

Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a leveshez a zöldségeket is.

Ha már minden megfőtt, az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd kisebb kockákra vágjuk, és ezt is a leveshez adjuk. Végül elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel, szedünk hozzá egy nagyobb merőkanálnyit a levesből, és azzal is elegyítjük. Ezután beleöntjük a levesbe, és 4-5 percig hagyjuk forrni.

Kapcsolódó tartalom
9 világbajnok krémes süti
| 2025. máj 25

9 világbajnok krémes süti

Nehéz ellenállni ilyen erős csábításnak.