
Hozzávalók
- 1 kg kacsaaprólék
- 1 csokor spárga
- 2-3 szál újfokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej karalábé
- ½ fej zeller
- 6 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 2 szem savanykás alma
- 3-4 babérlevél
- friss gyömbér
- 2 dl zsíros tejföl
- 1 ek. liszt (elhagyható)
- só
Elkészítés
A kacsaaprólékot (szárny, láb, nyak, hát) hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, gondosan leszedjük a habját úgy, mint a húslevesnél szoktuk. Ezután kisebb lángra vesszük, fűszerezzük egy kis reszelt gyömbérrel, babérlevéllel, sóval és borssal, majd lassan pötyögtetve főzzük tovább.

Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a leveshez a zöldségeket is.
Ha már minden megfőtt, az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd kisebb kockákra vágjuk, és ezt is a leveshez adjuk. Végül elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel, szedünk hozzá egy nagyobb merőkanálnyit a levesből, és azzal is elegyítjük. Ezután beleöntjük a levesbe, és 4-5 percig hagyjuk forrni.
Kapcsolódó tartalom

9 világbajnok krémes süti
Nehéz ellenállni ilyen erős csábításnak.