
Ennek az ételnek is többféle változata létezik, azonban az alábbi az egyik legnépszerűbb verzió. A legfontosabb hozzávaló a jó minőségű marhabélszín, erre mindig figyeljünk oda!
Hozzávalók:
- 20 dkg érlelt marhabélszín
 - 1 tk só
 - 1 tk fűszerpaprika
 - 1 tk frissen őrölt bors
 - fél fej vöröshagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 3 ek ketchup
 - 2 ek mustár
 - 1 tojássárgája
 

Elkészítés:
A húst apró lyukú darálón ledaráljuk, vagy ha van türelmünk hozzá, akkor egy jó éles késsel nagyon apróra felvágjuk. Én az utóbbit választottam, tapasztalataim szerint így sokkal jobb állaga lesz a tatár beefsteaknek. Ha ezzel a művelettel végeztünk, fűszerekkel gazdagítjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is.
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra lereszeljük, és ezt is az ételhez adjuk. Jöhet bele a mustár és a ketchup, majd pedig a tojássárgája. Ha elkészültünk, legalább két órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Végül pirítóssal tálaljuk.
A cikk megjelenését a METRO támogatja.















