Otthon

Egyszerű dekorációk a tavasz első apróvirágaiból!

Amikor a tavasz szárba szökken, apró virágokkal örvendeztet – még nem volt sok idő arra, hogy a nagyobb szirmok, a hosszabb szárak kifejlődjenek. Érdemes lehajolni ezekért az apró kis csodákért: gyönyörűségeket alkothatunk belőlük. Ehhez ajánlok néhány egyszerű virágos dekorációt.

Fehér varázslat pici üvegekben

Nézz körül a szekrény mélyén: biztos akad egy-egy magányos pohár, félretett csinos üvegecske, átlátszó mécsestartó, mini mézesüveg. Mosd őket tisztára, az ecetes víz sokat tud dobni a dolgon, segít az esetleges címkék ragasztójának maradványait eltüntetni, és száradás után szép fényt kölcsönöz az üvegtárgyaknak. Az üvegeket töltsd meg vízzel, és szépen sorban rendezd el őket az asztal közepén. Ha tettél az asztalra egy „asztalközepet” vagy egy „futó” terítőt, akkor az meg is adja a dekoráció vonalát. Ezután már nincs más dolgod, mint a kertben szedett apró virágokat és zöld leveleket belerakosgatni az előkészített mini vázasorba. Érdemes figyelni arra, hogy a végeredménynek legyen ritmusa, az alacsonyabbat kövesse egy magasabb, a virágok színe és fajtája is ütemesen ismételje egymást.

Tavaszi_egyszeru_dekoracio-aproviragokkal

 

Cserepes virág vessző-ölelésben

Ehhez a nagyon egyszerű dekorációhoz szükség lesz egy tányérra vagy kerek tálcára, egy hasonló méretű vesszőkoszorúra és néhány kis cserepes virágra. A tányérra helyezd rá a vesszőfonatot, tedd bele a növényeket, és máris kész!

Tavaszi_egyszeru_dekoraciok-cserepes-koszorus

 

Csillagvirágos csillag

Egy csillag formájú fémdoboz adta az ötletet: milyen szépen mutatna benne valami apró, fehér virág! A dobozba két centiméternyi vastagságban vizes tűzőhabot szabtam, erre moharéteg került. Ebbe szurkáltam bele a megfelelő hosszúságúra vágott virágszálakat. A fehér virágok a szív alakú mécsest ölelik körbe. Amikor elkészült, finom vízpermettel öntöztem meg, és naponta újra meg újra gondoskodtam az éltető nedvesség pótlásáról.

Természetesen kémcsővel

Ha kevés virággal természetes hatású dekorációt szeretnél készíteni, a kémcső remek megoldás! Körülbelül tíz centiméter átmérőjű fakorongra ragassz két parafadugót úgy, hogy éppen közrefogják a kémcsövet. Fedd be egy másik koronggal, és készen is van az alap. Ha felállítod, a korongok közti rést töltsd ki friss mohával, a kémcsőbe tölts vizet. Ha csak 1-2 szál virágod van, az is szépen fog mutatni benne. Jól illik a modern és a rusztikus enteriőrbe is.

 

Faváza

A dekorációs boltokban egyre több fából készült virágtartó kapható. Természetesen szép hatásúak, de hátrányuk, hogy nem bírják a nedvességet, nem is tartják meg, könnyen tönkre mennek. Azonban van erre a problémára megoldás: ha vázának szánod, a vágott virágokat tedd egy akkora pohárba vagy befőttes üvegbe, amelyik éppen belefér a favázába. Így nem is fog olyan könnyen felborulni.

Tavaszi_egyszeru_dekoraciok-favazaban

 

Ha cserepes növényt tennél bele, béleld ki előbb műanyag fóliával. Egyszerűen hajtogass bele egy zacskót, amiben a boltból hazavitted a zöldséget. Tégy rá két-három diónyi kavicsot, és erre állítsd a cserepet. Így nem fog a növényed gyökere akkor sem vízben állni, ha túllocsolnád.

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X