Grillezett édesburgonya és sertésszűz
Olvasási idő: 2 perc

Grillezett édesburgonya és sertésszűz

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg édesburgonya
  • METRO Chef durvára őrölt bors, só
  • 2-3 ek. METRO Chef olívaolaj

A tálaláshoz:

  • 2 szál újhagyma
  • 20 dkg METRO Chef gorgonzola
  • 1 fej friss jégsaláta

A húshoz:

  • 1 sertésszűz
  • METRO Chef bbq fűszerkeverék
  • 1 dl METRO Chef olívaolaj

 

Elkészítés

Az édesburgonyát alaposan megsikáljuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal. Ezután a felforrósított grillre rakjuk a szeleteket, és készre sütjük. Közben többször is megforgatjuk.

A sertésszüzet szintén ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd ízesítjük sóval, illetve bbq fűszerkeverékkel. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd hagyjuk pácolódni legalább egy órát. Az sem árt neki, ha egy éjszakát pihen a hűtőben. Fontos, hogy ilyenkor sütés előtt egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre tudjon melegedni. Ha a szeletek álltak a fűszeres keverékben, ezeket is grillezzük. Közben többször megforgatjuk. Figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki, akkor van készen, ha a külseje szép kérget kapott, a belseje pedig még szaftos.

Tálaláskor az édesburgonyát és a húsokat friss salátaágyra fektetjük, megszórjuk újhagyma zöldjével, illetve ízlés szerint  gorgonzolát is morzsolhatunk rá.

A recept megjelenését a METRO támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Zöld dió lekvár
| 2025. július 09

Zöld dió lekvár

Borbás Marcsi receptje