
Hozzávalók
- 1 kg édesburgonya
- METRO Chef durvára őrölt bors, só
- 2-3 ek. METRO Chef olívaolaj
A tálaláshoz:
- 2 szál újhagyma
- 20 dkg METRO Chef gorgonzola
- 1 fej friss jégsaláta
A húshoz:
- 1 sertésszűz
- METRO Chef bbq fűszerkeverék
- só
- 1 dl METRO Chef olívaolaj
Elkészítés
Az édesburgonyát alaposan megsikáljuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal. Ezután a felforrósított grillre rakjuk a szeleteket, és készre sütjük. Közben többször is megforgatjuk.
A sertésszüzet szintén ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd ízesítjük sóval, illetve bbq fűszerkeverékkel. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd hagyjuk pácolódni legalább egy órát. Az sem árt neki, ha egy éjszakát pihen a hűtőben. Fontos, hogy ilyenkor sütés előtt egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre tudjon melegedni. Ha a szeletek álltak a fűszeres keverékben, ezeket is grillezzük. Közben többször megforgatjuk. Figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki, akkor van készen, ha a külseje szép kérget kapott, a belseje pedig még szaftos.
Tálaláskor az édesburgonyát és a húsokat friss salátaágyra fektetjük, megszórjuk újhagyma zöldjével, illetve ízlés szerint gorgonzolát is morzsolhatunk rá.
A recept megjelenését a METRO támogatta.
