Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál só
- 6 db körte
- 1 kiskanál citromlé
- 12 zsályalevél
- 20 dkg ementáli jellegű, érett sajt
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A lisztet a vajjal meg a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját és tejfölt. Alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat kiemeljük. Forrásban lévő citromos vízben 2 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A tésztát 2/3 részét lisztezett deszkán kb. 20x20 cm-es lappá nyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt kistepsibe fektetjük. Rárakosgatjuk a körtéket, minden körtére egy-egy zsályalevelet fektetünk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Reszelt sajttal beborítjuk, majd a pite tetejét a maradék tésztával berácsozzuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: