Gasztro

Zöldséges-sajtos kevert sütemény

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt (1 bögre: 2,5 dl)
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 bögre zöldborsó
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre olívaolaj
  • 10 dkg sajt
  • 3 db tojás
  • 140 g joghurt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 1 kk cukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Habverővel összekeverjük a tojásokat és a joghurtot. Ezután hozzáadjuk a tejet, majd az olajat és az élesztőt. Beleforgatjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük az egészet. Ekkor adjuk a tésztához a finomra reszelt sajtot, a zöldborsót és két darab, zöldséghámozóval vékonyra szeletelt sárgarépát. Dolgozzuk össze az egészet, majd tegyük kivajazott formába. A tetejét díszítsük szintén hámozóval szelt sárgarépával, és locsoljuk meg egy kis olajjal. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetők ebből a sokoldalú hozzávalóból. A túró ráadásul az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, és azt is megmutatjuk, hogyan tudsz akkor is készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.