Hozzávalók:
- 3 bögre liszt (1 bögre: 2,5 dl)
- 3 szál sárgarépa
- 2 bögre zöldborsó
- 1 bögre tej
- 1 bögre olívaolaj
- 10 dkg sajt
- 3 db tojás
- 140 g joghurt
- 1 tasak instant élesztő
- 1 kk cukor
- só
Elkészítés:
Habverővel összekeverjük a tojásokat és a joghurtot. Ezután hozzáadjuk a tejet, majd az olajat és az élesztőt. Beleforgatjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük az egészet. Ekkor adjuk a tésztához a finomra reszelt sajtot, a zöldborsót és két darab, zöldséghámozóval vékonyra szeletelt sárgarépát. Dolgozzuk össze az egészet, majd tegyük kivajazott formába. A tetejét díszítsük szintén hámozóval szelt sárgarépával, és locsoljuk meg egy kis olajjal. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: