Zöldséges-sajtos kevert sütemény

Gasztro

Zöldséges-sajtos kevert sütemény

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt (1 bögre: 2,5 dl)
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 bögre zöldborsó
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre olívaolaj
  • 10 dkg sajt
  • 3 db tojás
  • 140 g joghurt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 1 kk cukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Habverővel összekeverjük a tojásokat és a joghurtot. Ezután hozzáadjuk a tejet, majd az olajat és az élesztőt. Beleforgatjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük az egészet. Ekkor adjuk a tésztához a finomra reszelt sajtot, a zöldborsót és két darab, zöldséghámozóval vékonyra szeletelt sárgarépát. Dolgozzuk össze az egészet, majd tegyük kivajazott formába. A tetejét díszítsük szintén hámozóval szelt sárgarépával, és locsoljuk meg egy kis olajjal. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X