Zöldséges-sajtos kevert sütemény

Gasztro

Zöldséges-sajtos kevert sütemény

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt (1 bögre: 2,5 dl)
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 bögre zöldborsó
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre olívaolaj
  • 10 dkg sajt
  • 3 db tojás
  • 140 g joghurt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 1 kk cukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Habverővel összekeverjük a tojásokat és a joghurtot. Ezután hozzáadjuk a tejet, majd az olajat és az élesztőt. Beleforgatjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük az egészet. Ekkor adjuk a tésztához a finomra reszelt sajtot, a zöldborsót és két darab, zöldséghámozóval vékonyra szeletelt sárgarépát. Dolgozzuk össze az egészet, majd tegyük kivajazott formába. A tetejét díszítsük szintén hámozóval szelt sárgarépával, és locsoljuk meg egy kis olajjal. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Teába mártogatós, cukorbundás linzer karika

Ebből az aprósüteményből szinte mindig volt nagyanyám kredencében. Ő nevezte „pereckulának”, hiszen virágos formájával, ropogós állagával aprócska perecekként tűntek el az unokák kezéből – villámgyorsan. Egyszerű linzertésztából készül, és legfőbb érdekessége, hogy a ráégetett cukorbunda mögött a tészta puha marad. Leginkább teába, tejeskávéba áztatva, és egy jó könyv olvasása közben majszolva mutatja meg igazi egyéniségét.