Zöldséges marhasült

Gasztro

Zöldséges marhasült

Ebben a fogásban azt szeretem, hogy egyszerű, és kivételesen finom ízek ötvöződnek benne. Igyekszem minél többféle gyökérzöldséggel gyarapítani a zöldség-ágyat. Amikor karamellizálódik, fenséges az illata! A bor ad hozzá egy kis pluszt: az fonja egybe a hús és a zöldség zamatát. Szinte minden diétába beilleszthető, hétköznapi vagy akár ünnepi fogás is lehet.

Hozzávalók

  • 60 dkg hátszín vagy felsál
  • 40 dkg vegyes leveszöldség
  • 2 evőkanál zsír
  • só, őrölt bors
  • 3-4 babérlevél
  • 1 dl száraz fehérbor

A marhahúst négy szép szeletre vágjuk, besózzuk. Kevés zsíron mindkét oldalán megpirítjuk, majd fedő alatt, olykor egy-egy kis vizet aláöntve, pároljuk. A zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk és a többi zsíron karamellizáljuk.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho

 

Megsózzuk, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a babérlevelet, majd a már majdnem puha húst is beletesszük. A borral felöntjük és fedő alatt készre pároljuk.

Nyitókép: 123RF

Ajánljuk még:

Gombás gofri

A gofrit legtöbben édes változatban ismerik, de ha van odahaza egy kipróbált gofrisütőnk, akkor egyszerűen és gyorsan tudunk különleges vacsorát pattintani. Olyant, ami mindenki tetszését elnyeri: látványos, könnyű, finom, és mégis laktató. Tehát elő a gofrisütővel, és kezdődhet a móka! Természetesen másféle feltétekkel is elkészíthetjük: sajttal, tejföllel, zöldséges-húsos raguval.