Zöldséges marhasült
Halmos Monika | fitoterapeuta, virág- és borsommelier, író |
2025.01.02.
Ebben a fogásban azt szeretem, hogy egyszerű, és kivételesen finom ízek ötvöződnek benne. Igyekszem minél többféle gyökérzöldséggel gyarapítani a zöldség-ágyat. Amikor karamellizálódik, fenséges az illata! A bor ad hozzá egy kis pluszt: az fonja egybe a hús és a zöldség zamatát. Szinte minden diétába beilleszthető, hétköznapi vagy akár ünnepi fogás is lehet.
Hozzávalók
- 60 dkg hátszín vagy felsál
- 40 dkg vegyes leveszöldség
- 2 evőkanál zsír
- só, őrölt bors
- 3-4 babérlevél
- 1 dl száraz fehérbor
A marhahúst négy szép szeletre vágjuk, besózzuk. Kevés zsíron mindkét oldalán megpirítjuk, majd fedő alatt, olykor egy-egy kis vizet aláöntve, pároljuk. A zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk és a többi zsíron karamellizáljuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Megsózzuk, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a babérlevelet, majd a már majdnem puha húst is beletesszük. A borral felöntjük és fedő alatt készre pároljuk.
Nyitókép: 123RF
Ajánljuk még:
Ha nem vagy konyhatündér, akkor is tudsz varázsolni a konyhában! Olyan egyszerű vendégváró tálakat ajánlok, amelyeket tényleg bárki el tud készíteni. Nem kell sütni, nem kell főzni, nem kell bonyolult konyhai gyakorlatokat végezni. A titok csak annyi, hogy jó minőségű alapanyagokat szerezz be, és induljon a fantáziád. Elő a varázspálcával!