Hozzávalók
- 1 húsos kápia paprika
- 2 evőkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg darált hús
- só, pirospaprika
- 3-4 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- 25 dkg vegyes leveszöldség
- 50 dkg puha bőrke, kövérje, ami a kocsonyából visszamaradt
- 1 dl vörösbor
Elkészítés
A kápia paprikát felszeleteljük, egy nagyobb lábosban az olajon megsütjük, félretesszük. A visszamaradt olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Fűszerezzük, és fehéredésig sütjük. Beletesszük az apró darabokra vágott leveszöldséget, a fokhagymát és fedő alatt, olykor-olykor megkeverve puhára pároljuk.
Eközben a kocsonyafőzésnél visszamaradt bőrkét és kövérjét finomra daráljuk. Ha a hús megpuhult, felöntjük a vörösborral, elkeverjük a zsíros péppel. Megkóstoljuk, ha szükséges, utána ízesítjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Egy vízzel kiöblített formába simítjuk, a tetejére fektetjük a sült paprikákat, szépen belenyomjuk a még langyos masszába és a hűtőben megdermesztjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho