Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- csipetnyi só
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 tojás
- 5 dkg parajpüré
- 5 dkg csokoládé
- porcukor
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Ha túl lágynak bizonyulna, akkor kevés lisztet adunk még hozzá. A tésztát fóliába csomagolva néhány órára behűtjük. Azután lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Csillagokat vagy hópelyhet szúrunk belőle, 7-8 darabot, amelyek mindegyike egy kicsit nagyobb az előzőnél. Nekem egy hópehely-forma készletem van 12 darab hópehellyel, növekvő sorrendben. Az ilyen munkához is tökéletesen megfelelő!
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A kész darabokat sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 7-10 perc alatt szép világosra sütjük. Ha kihűltek, gőz felett megolvasztott csokoládé-pöttyökkel egymás tetejére illesztjük a fenyőfa darabjait, és porcukrot szitálunk rá.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: