Vörösboros körte lángvirággal

Gasztro

Vörösboros körte lángvirággal

A bor és a virág különös kettőst alkotnak: a bor megszínezi a virágot, máskor a virág a bort, színük mindenképpen egybekel. Egyes virágokat a bor kitűnően tartósít, míg más fajták aromája a borban teljesedik ki igazán! Most a körte kap színt és bársonyos aromát a vörösbortól, ehhez társul a lángvirág, harmonikusan, simogatnivaló, kedves szirmaival, lágy aromájával.

A lángvirág a régi „nagymama-kertek” szeretett virága volt, és ma újból reneszánszát éli. Évelőkertek szép színfoltjait adja. Valamikor a falusi gyerekek a virágokat cumiként vették a szájukba, és szívták ki belőle az édes nektárt. Ez a virágban rejlő íz-csoda az, ami ellenállhatatlan aromát ad a vele készült desszerteknek. Kifinomult ízlelőbimbók kellenek hozzá, amelyek kiérzik a virágokból a varázslatot.

Hozzávalók:

  • 8 dkg cukor
  • 2 dl vörösbor
  • 1 citrom
  • 4 körte
  • 3-4 szál kinyílt lángvirág

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A vörösbort 2 dl vízzel felhígítjuk, hozzáadjuk a citromlét, a cukrot, egy-két karika citromot. Lassú tűzön felforraljuk, majd beletesszük a félbevágott körtéket. Öt-hat percig főzzük, majd lefedjük, és legalább egy napon át hűvös helyen érleljük. A megrészegedett körtéket kistányérra tesszük, lángvirággal megszórjuk, és máris kínáljuk.

 

Már követem az oldalt

X