A lángvirág a régi „nagymama-kertek” szeretett virága volt, és ma újból reneszánszát éli. Évelőkertek szép színfoltjait adja. Valamikor a falusi gyerekek a virágokat cumiként vették a szájukba, és szívták ki belőle az édes nektárt. Ez a virágban rejlő íz-csoda az, ami ellenállhatatlan aromát ad a vele készült desszerteknek. Kifinomult ízlelőbimbók kellenek hozzá, amelyek kiérzik a virágokból a varázslatot.
Hozzávalók
- 8 dkg cukor
- 2 dl vörösbor
- 1 citrom
- 4 körte
- 3-4 szál kinyílt lángvirág
Elkészítés
A vörösbort 2 dl vízzel felhígítjuk, hozzáadjuk a citromlét, a cukrot, egy-két karika citromot. Lassú tűzön felforraljuk, majd beletesszük a félbevágott körtéket. Öt-hat percig főzzük, majd lefedjük, és legalább egy napon át hűvös helyen érleljük.
A megrészegedett körtéket kistányérra tesszük, lángvirággal megszórjuk, és máris kínáljuk.
Ajánljuk még: