Vigyázz, hamar elfogy! Kevert béles

Gasztro

Vigyázz, hamar elfogy! Kevert béles

Dani Lajosné gyűjtése nyomán

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kg túró
  • 5 dl tejföl
  • 1 dl olaj (eredetileg 14 ek olvasztott zsír)
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál búzadara

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tojásokat felütjük, és a cukorral jól felverjük egy kézi habverő segítségével. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az olajat, a tejfölt és a túrót. A végén kerül bele a liszt és a búzadara, de készülhet csak liszttel is. A tészta nagyon híg lesz, ne ijedjünk meg! Az egészet egy nagyobb méretű zsírozott tepsibe öntjük, és pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.