Hozzávalók:
- 40 dkg előfőzött bab
- 25 dkg morzsolt, főtt kukorica
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk Univer mustár
- 2 ek Erős Pistás Ketchup
- 2 dl passzírozott paradicsom
- 1/2 kápia paprika
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- só
- 20 dkg csuszatészta
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra felvágjuk, majd az olívaolajon üvegesre dinszteljük. Rádobjuk a felaprított kápia paprikát, és ezzel együtt is dinszteljük még. Ezután jöhet rá a füstölt paprika, majd azonnal felöntjük a passzírozott paradicsommal és egy kevés vízzel. Ízesítjük a mártást mustárral, és ízlés szerinti mennyiségű csípős ketchuppal. Belerakjuk a babot és a kukoricát is, majd sűrűre beforraljuk. Közben sózzuk. Ha a mártásunk megfelelően ízes, akkor öntünk hozzá 2 dl vizet, és hozzáadjuk a nagyobb darabokra összetört csuszatésztát. Érdemes beleállítani a szaftba, így nem fog összeragadni.
Ezután lefedjük az ételt, és addig főzzük, míg a tészta meg nem fő. Addigra a mártás is újra vissza fog forrni.