Vegetáriánus chilis bab

Gasztro

Vegetáriánus chilis bab

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg előfőzött bab
  • 25 dkg morzsolt, főtt kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk Univer mustár
  • 2 ek Erős Pistás Ketchup
  • 2 dl passzírozott paradicsom
  • 1/2 kápia paprika
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 20 dkg csuszatészta
vegetarianus-csilis-bab-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra felvágjuk, majd az olívaolajon üvegesre dinszteljük. Rádobjuk a felaprított kápia paprikát, és ezzel együtt is dinszteljük még. Ezután jöhet rá a füstölt paprika, majd azonnal felöntjük a passzírozott paradicsommal és egy kevés vízzel. Ízesítjük a mártást mustárral, és ízlés szerinti mennyiségű csípős ketchuppal. Belerakjuk a babot és a kukoricát is, majd sűrűre beforraljuk. Közben sózzuk. Ha a mártásunk megfelelően ízes, akkor öntünk hozzá 2 dl vizet, és hozzáadjuk a nagyobb darabokra összetört csuszatésztát. Érdemes beleállítani a szaftba, így nem fog összeragadni.

 

Ezután lefedjük az ételt, és addig főzzük, míg a tészta meg nem fő. Addigra a mártás is újra vissza fog forrni.

vegetarianus-csilis-bab-recept-borbas-marcsi

 

 A recept az Univer támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.