Vegetáriánus chilis bab

Gasztro

Vegetáriánus chilis bab

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg előfőzött bab
  • 25 dkg morzsolt, főtt kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk Univer mustár
  • 2 ek Erős Pistás Ketchup
  • 2 dl passzírozott paradicsom
  • 1/2 kápia paprika
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 20 dkg csuszatészta
vegetarianus-csilis-bab-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra felvágjuk, majd az olívaolajon üvegesre dinszteljük. Rádobjuk a felaprított kápia paprikát, és ezzel együtt is dinszteljük még. Ezután jöhet rá a füstölt paprika, majd azonnal felöntjük a passzírozott paradicsommal és egy kevés vízzel. Ízesítjük a mártást mustárral, és ízlés szerinti mennyiségű csípős ketchuppal. Belerakjuk a babot és a kukoricát is, majd sűrűre beforraljuk. Közben sózzuk. Ha a mártásunk megfelelően ízes, akkor öntünk hozzá 2 dl vizet, és hozzáadjuk a nagyobb darabokra összetört csuszatésztát. Érdemes beleállítani a szaftba, így nem fog összeragadni.

 

Ezután lefedjük az ételt, és addig főzzük, míg a tészta meg nem fő. Addigra a mártás is újra vissza fog forrni.

vegetarianus-csilis-bab-recept-borbas-marcsi

 

 A recept az Univer támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Tökravioli levendulás vajjal

Tökből sosem elég? Az ősz eme édes, ragyogó kincse annyi mindenbe belekívánkozik. Mivel a levendula nálunk megunhatatlan, olykor e két szín ötvöződik: a sárgás narancs és a liláskék. Egy komplementer őrület, egy elképesztő ízvarázslat? Ki kell próbálni, mert a chili meg a fokhagyma, a forró vajon sistergős levendulával elképesztő messzeségekbe röpít. Tök- és levendularajongóknak egyszerűen kötelező fogás, próbáljátok csak ki!