Hozzávalók
- 5 dl kacsavér
- 4-5 szelet kenyér
- 40 dkg bőrös kacsaháj
- 1 ek kacsazsír
- 1 db pecsenyekacsa-máj
Elkészítés
A bőrös kacsahájat alaposan megtisztítjuk és feldaraboljuk. Egy serpenyőben lassú tűzön kisütjük belőle a zsírt, majd kiszedjük a kis töpörtyűket az edényből. Az így kapott kacsazsírban pirosra sütjük a kacsamájat. Lassú tűzön készítjük, nehogy megkeményedjen.
Miután megfelelően átsült, kiszedjük a zsírból. Ekkor ropogósra sütjük a vérrel átitatott kenyérszeleteket is.
Miután minden elkészült, együtt tálaljuk a töpörtyűt, a májat és a fekete kenyeret. Friss zöldségekkel is finom, de mi savanyú ecetes paprikával szeretjük.
Ajánljuk még: