Gasztro

Vasárnap reggeli pecsenye

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5 dl kacsavér
  • 4-5 szelet kenyér
  • 40 dkg bőrös kacsaháj
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 db pecsenyekacsa-máj 

Elkészítés

A bőrös kacsahájat alaposan megtisztítjuk és feldaraboljuk. Egy serpenyőben lassú tűzön kisütjük belőle a zsírt, majd kiszedjük a kis töpörtyűket az edényből. Az így kapott kacsazsírban pirosra sütjük a kacsamájat. Lassú tűzön készítjük, nehogy megkeményedjen.

Miután megfelelően átsült, kiszedjük a zsírból. Ekkor ropogósra sütjük a vérrel átitatott kenyérszeleteket is.

Miután minden elkészült, együtt tálaljuk a töpörtyűt, a májat és a fekete kenyeret. Friss zöldségekkel is finom, de mi savanyú ecetes paprikával szeretjük.

Ajánljuk még:

Hidegtálak karácsonyi hangulatban, egyszerűen

Ha nem vagy konyhatündér, akkor is tudsz varázsolni a konyhában! Olyan egyszerű vendégváró tálakat ajánlok, amelyeket tényleg bárki el tud készíteni. Nem kell sütni, nem kell főzni, nem kell bonyolult konyhai gyakorlatokat végezni. A titok csak annyi, hogy jó minőségű alapanyagokat szerezz be, és induljon a fantáziád. Elő a varázspálcával!