Vasárnap reggeli pecsenye

Gasztro

Vasárnap reggeli pecsenye

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók: 

  • 5 dl kacsavér
  • 4-5 szelet kenyér
  • 40 dkg bőrös kacsaháj
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 db pecsenyekacsa-máj 

Tovább olvasok

Elkészítés: 

A bőrös kacsahájat alaposan megtisztítjuk és feldaraboljuk. Egy serpenyőben lassú tűzön kisütjük belőle a zsírt, majd kiszedjük a kis töpörtyűket az edényből. Az így kapott kacsazsírban pirosra sütjük a kacsamájat. Lassú tűzön készítjük, nehogy megkeményedjen.

Miután megfelelően átsült, kiszedjük a zsírból. Ekkor ropogósra sütjük a vérrel átitatott kenyérszeleteket is.

Miután minden elkészült, együtt tálaljuk a töpörtyűt, a májat és a fekete kenyeret. Friss zöldségekkel is finom, de mi savanyú ecetes paprikával szeretjük.

 

Már követem az oldalt

X