Vasárnap reggeli pecsenye

Gasztro

Vasárnap reggeli pecsenye

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5 dl kacsavér
  • 4-5 szelet kenyér
  • 40 dkg bőrös kacsaháj
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 db pecsenyekacsa-máj 

Elkészítés

A bőrös kacsahájat alaposan megtisztítjuk és feldaraboljuk. Egy serpenyőben lassú tűzön kisütjük belőle a zsírt, majd kiszedjük a kis töpörtyűket az edényből. Az így kapott kacsazsírban pirosra sütjük a kacsamájat. Lassú tűzön készítjük, nehogy megkeményedjen.

Miután megfelelően átsült, kiszedjük a zsírból. Ekkor ropogósra sütjük a vérrel átitatott kenyérszeleteket is.

Miután minden elkészült, együtt tálaljuk a töpörtyűt, a májat és a fekete kenyeret. Friss zöldségekkel is finom, de mi savanyú ecetes paprikával szeretjük.

Ajánljuk még:

Lelkünk adventje, szívünk karácsonya – ma gyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún

Megérkezés: ezt jelenti a latin adventus, amit elsősorban a római katolikus liturgiából ismerünk, innen került át a magyar köznyelvbe. Gazdag jelentésrétegekből szőtt szeretetteljes várakozás, melyben méltó módon készíthetjük elő legbensőségesebb családi ünnepünket, a karácsonyt. Az idők során az adventi szokások is sokat változtak, ám a lényeg örökké ugyanaz marad: a felkészülés öröme a szeretet ünnepére való megérkezésben teljesedik ki.