Túrós tészta

Gasztro

Túrós tészta

Ahogy Borbás Marcsi készíti.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 40 dkg liszt
  • 4 M-es tojás
  • 1 kk só
  • 50 dkg rögös túró
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • A tálaláshoz tejföl

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A lisztet a tojással és a sóval alaposan összegyúrjuk, majd az elkészült tésztát becsomagoljuk egy zacskóba, és szobahőmérsékleten pihentetjük legalább egy órát.  

Amíg pihen a tészta, felvágjuk a szalonnát és lassú tűznél kipirítjuk a zsírját. Ezután a tésztát elővesszük, lisztezett felületen sodrófával kinyújtjuk, majd szabógallérra (hosszú szárú háromszögekre) vágjuk úgy, hogy belisztezzük, feltekerjük a sodrófára, majd azon hosszában felvágjuk a tésztát. Ezután a hosszú csíkokból háromszögeket vágunk le. Nálunk ilyen formájú volt, de természetesen mindenki ízlés szerint vághatja a tésztát, ahogyan szereti.

A tésztát sós vízben kifőzzük. Ha a víz újra felforrt, egy-másfél percen belül készen is van. A vízből kiszedve azonnal rátesszük a forró szalonnazsírra, aztán belekeverjük a túrót is. A túrós tészta akkor igazán finom, ha a túró kicsit több, mint a tészta. Egy picit még együtt melegítjük, majd tálaláskor teszünk rá egy nagy adag zsíros tejfölt és pörcöt is.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

„Évente minimum 300 különböző új receptet főzünk meg együtt”: Borbás Marcsival és Antal Csillával a Konyhám 200. adása kapcsán beszélgettünk

Borbás Marcsi Konyhám sorozatának 200-ik adását látjuk ma az egy.hu oldalán. Ez alkalomból páros interjú keretében villantjuk fel a műsor készítésének kulisszatitkait. Antal Csilla tíz éve segíti Marcsit a konyhában. Ahol egyikük mozdulata véget ér, ott kezdődik a másiké: ebből a szimbiózisból bontakoznak ki hétről-hétre a sokunk által kedvelt finomabbnál-finomabb receptek. 

 

Már követem az oldalt

X