Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1,5 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- kb. 1,5 dl tej
- 1 tojássárgája
- 3 dkg vaj
- 1 csipet só
A túrókrémhez:
- 1,2 kg rögös túró
- 4 ek cukor
- 3 db tojás
- 1 biocitrom
- 1 tk vaníliapaszta
- 1 csipet só
- 15 dkg mazsola
A tejfölös krémhez:
- 50 dkg tejföl
- 2 ek cukor
- 3 tojássárgája
- A tepsi kenéséhez sertészsír
Elkészítés:
A tésztához az élesztőt felfuttatjtuk a meglangyosított tejben a cukorral. Ha már szép habos, akkor belekeverjük a tojássárgáját, majd az egészet hozzáadjuk a liszthez. Egy csipet sóval is ízesítjük. Annyi folyadékot adunk még hozzá, hogy egy könnyű, lágy kelt tészta legyen a végeredmény. A puha vajat is beledolgozzuk. Ha elkészültünk, letakarjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk duplájára kelni.
A töltelékhez a túrót ízesítjük citrommal, valamint vaníliával és egy csipet sóval is. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük három evőkanál cukorral, majd a túróhoz adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy kanál cukorral, majd ezt is a túróba forgatjuk. A mazsolát is hozzáadjuk. Ha szükséges, adhatunk még hozzá cukrot, ez egyéni ízlés kérdése.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy nagy, sertészsírral kikent tepsibe simítjuk, majd ráöntjük a túrós tölteléket.
A tejfölt krémesre kikeverjük a cukorral és a tojások sárgájával, majd a túró tetejére öntjük.
180 fokon szép pirosra sütjük.
Ajánljuk még: