Túrós csusza gazdagon

Gasztro

Túrós csusza gazdagon

Ebből a finomságból mindenki repetázni fog.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 3 db tojás
  • 30 dkg félfogós liszt
  • 1 tk. só

Az összeállításhoz:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 50 dkg rögös túró
  • 50 dkg zsíros tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma

  

Tovább olvasok

Elkészítés

A tésztához a lisztet összegyúrjuk a tojásokkal és a sóval. Alaposan kidolgozzuk, hogy a felülete tökéletesen sima legyen. Ezután zacskóba rakjuk, és szobahőmérsékleten pihentetjük minimum egy órát. Ha a tészta megpihent, kinyújtjuk, majd olyan formára vágjuk, amilyenre szeretnénk. Nálunk az ácsszög volt a megszokott ehhez az ételhez.

A kockára vágott szalonna zsírját lassú tűznél kezdjük el kisütni. Közben hozzáadjuk az aprított húsos szalonnát is. Ha elkészült, kiszedjük a pörcöt. A még meleg zsiradékba beleaprítjuk a fokhagymát, de már nem sütjük. Egy adag zsírt előtte locsoljunk egy közepes méretű tűzálló tál aljába. A friss tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük kb. 2 perc alatt. Ezután hozzáadjuk a kisült zsírhoz, és alaposan átkeverjük. A túrót összekeverjük a tejföllel, sóval ízesítjük, majd a tésztához adjuk.

A túrós tésztát egyenletesen belesimítjuk a kizsírozott sütőedénybe. A tetejére rászórjuk a pirított szalonnát, és előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, hogy jó szaftos maradjon!

Ajánljuk még:

A bőrápolás és a tápanyag-utánpótlás mindenkori jolly jokere: a banánhéj a barátod!

Az egyik legismertebb trópusi gyümölcs, amely rendhagyó módon héjában tárolja a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. Sajnos a hosszú út kibírásához a legtöbb banánt vegyszerekkel kezelik, ezért héja nem alkalmas a fogyasztásra – holott eredendően igen finom csemege készíthető belőle. De aggodalomra semmi ok: bemutatunk pár olyan hasznos háztartási praktikát, amiben jó hasznát vesszük a nem teljesen bio banánoknak is. De azért mégiscsak azt ajánlom, hogy amikor csak lehet, a kezelésmentes gyümölcsöt válasszuk!