Hozzávalók:
- 45 dkg túró
- 30 dkg zabpehely
- 3 db tojás
- 5 dkg napraforgómag
- 5 dkg lenmag
- 5 dkg tökmag
- fél csomag sütőpor
- só

Elkészítés:
A zabpelyhet késes aprítóba rakjuk, és durvára aprítjuk. Nem kell teljesen liszt állagúra darálni, maradjon darabos. Ezután a túrót elkeverjük a három tojással, hozzáadjuk a zabpelyhet, a magvakat, illetve ízlés szerinti mennyiségű sót. Természetesen másféle magokat is használhatunk, ezeket lehet variálni.

Kézzel jól összedolgozzuk a keveréket, majd hosszúkás cipót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Akkor van készen, ha a külseje szép piros, ehhez kb. 35 percre van szükség.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Remek kenyérhelyettesítő, ha valaki diétázik, vagy esetleg gluténérzékeny. Ebben az esetben figyeljünk, hogy gluténmentes zabpelyhet használjunk hozzá!
A recept a Smeg támogatásával készült.
Ajánljuk még: