Túrókenyér

Gasztro

Túrókenyér

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 45 dkg túró
  • 30 dkg zabpehely
  • 3 db tojás
  • 5 dkg napraforgómag
  • 5 dkg lenmag
  • 5 dkg tökmag
  • fél csomag sütőpor
turokenyer-recept-borbas-marcsi

 

Elkészítés:

A zabpelyhet késes aprítóba rakjuk, és durvára aprítjuk. Nem kell teljesen liszt állagúra darálni, maradjon darabos. Ezután a túrót elkeverjük a három tojással, hozzáadjuk a zabpelyhet, a magvakat, illetve ízlés szerinti mennyiségű sót. Természetesen másféle magokat is használhatunk, ezeket lehet variálni.

turokenyer-recept-borbas-marcsi 

Kézzel jól összedolgozzuk a keveréket, majd hosszúkás cipót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Akkor van készen, ha a külseje szép piros, ehhez kb. 35 percre van szükség.

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Remek kenyérhelyettesítő, ha valaki diétázik, vagy esetleg gluténérzékeny. Ebben az esetben figyeljünk, hogy gluténmentes zabpelyhet használjunk hozzá!

 A recept a Smeg támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Dominó szelet

Ez a játékos sütemény nosztalgikus időket idéz. Azt, amit ma már legfeljebb megsárgult fotókon vagy régi filmeken lelhetünk fel. A dominó szelet is ilyen, öreg receptes könyvek lapjairól támad fel. Hétvégére, ünnepre megéri kipróbálni!