Hozzávalók:
Tormakrémleves
- 450 g burgonya
- 1 db közepes vöröshagyma
- 40 g vaj
- 1 db közepes zöldalma
- 1 liter zöldségalaplé
- 1 dl tejszín
- 60 g frissen reszelt torma
- 1 kk cukor
- csipet só
- bors
Rántott véres hurka
- 200 g véres hurka
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- 15 dkg rusztikus kenyérmorzsa
- A sütéshez 5 dl étolaj
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és felaprítjuk. A hagymát is kockára vágjuk, majd a vajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és 2-3 percig kevergetjük, majd felöntjük vízzel vagy zöldség alaplével, és puhára főzzük.
Ha elkészült, akkor pürésítjük. Közben hozzáadjuk a tejszínt és a tormát. Annyi vizet vagy alaplevet adunk még hozzá, hogy krémes állaga legyen. Közben ízesítjük sóval, borssal, és egy kevés cukorral.
A véres hurkát a bélből kivesszük, és golyókat formázunk a töltelékből. A szokásos módon panírozzuk, majd bő olajban kisütjük. Az almát apró kockákra vágjuk, majd citromos vízben blansírozzuk.
Ha mindennel elkészültünk, tálaljuk a levest a rántott véres hurkával, valamint az almával.
Ajánljuk még: