Tormakrémleves rántott véreshurkával

Gasztro

Tormakrémleves rántott véreshurkával

Szikra Gabriella receptje

Hozzávalók:

Tormakrémleves

  • 450 g burgonya
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 40 g vaj
  • 1 db közepes zöldalma
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 dl tejszín
  • 60 g frissen reszelt torma
  • 1 kk cukor
  • csipet só
  • bors 

Rántott véres hurka

  • 200 g véres hurka
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg rusztikus kenyérmorzsa

 

  • A sütéshez 5 dl étolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és felaprítjuk. A hagymát is kockára vágjuk, majd a vajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, és 2-3 percig kevergetjük, majd felöntjük vízzel vagy zöldség alaplével, és puhára főzzük.

Ha elkészült, akkor pürésítjük. Közben hozzáadjuk a tejszínt és a tormát. Annyi vizet vagy alaplevet adunk még hozzá, hogy krémes állaga legyen. Közben ízesítjük sóval, borssal, és egy kevés cukorral.

A véres hurkát a bélből kivesszük, és golyókat formázunk a töltelékből. A szokásos módon panírozzuk, majd bő olajban kisütjük. Az almát apró kockákra vágjuk, majd citromos vízben blansírozzuk.

Ha mindennel elkészültünk, tálaljuk a levest a rántott véres hurkával, valamint az almával.

Ajánljuk még:

Egy világot teremtő háziállat, amit mégis megéri megenni: a pulyka története

Nagy utat tett meg a pulyka az amerikai középföldtől a világ meghódításáig: Kolumbusz érkezésekor már háziállatként tartották a mexikói indiánok, ma pedig már ünnepi fogásnak számít sok helyütt a világban. Érdekes hiedelmek társulnak hozzá és szinte mindenhol a büszkeség, a kevélység megtestesítője. Vajon mire vághat fel ennyire ez a madár?