Tonhalfalatkák fűszeres bundában, édesburgonyával

Gasztro

KARÁCSONY

Tonhalfalatkák fűszeres bundában, édesburgonyával

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg tonhal
  • 20 dkg panírmorzsa
  • 3 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 kk kurkuma
  • 1 kk bors
  • ízlés szerint chili

A körethez:

  • 3 közepes batáta
  • 1 marék gesztenye
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só, durvára őrölt bors

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

A tonhalat hasábokra vágjuk, majd besózzuk. Ezután azonnal a szokásos módon bepanírozzuk. A panírmorzsát ízesítjük kurkumával és borssal, és ha szeretjük, akkor egy kis chilit is rakhatunk bele. Végül közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a halat.

 

A batátákat meghámozzuk, majd karikára vágjuk. A hagymát félfőre szeleteljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon elkezdjük pirítani a batátát és a hagymát. Közben megsózzuk. Hozzáadjuk a gesztenyét, és öntünk alá egy pici vizet. Lefedjük, és kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Figyeljünk, hogy a batáta ne essen szét, ne főzzük túl! Ha elpárolgott alóla a víz, akkor levesszük a fedőt, majd az egészet egy kicsit lepirítjuk. Máris tálaljuk a friss, ropogós bundájú tonhallal.

A cikk megjelenését a Metro támogatta.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.