Hozzávalók:
- 50 dkg tonhal
- 20 dkg panírmorzsa
- 3 db tojás
- 15 dkg liszt
- só
- 1 kk kurkuma
- 1 kk bors
- ízlés szerint chili
A körethez:
- 3 közepes batáta
- 1 marék gesztenye
- 1 fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, durvára őrölt bors

Elkészítés:
A tonhalat hasábokra vágjuk, majd besózzuk. Ezután azonnal a szokásos módon bepanírozzuk. A panírmorzsát ízesítjük kurkumával és borssal, és ha szeretjük, akkor egy kis chilit is rakhatunk bele. Végül közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a halat.

A batátákat meghámozzuk, majd karikára vágjuk. A hagymát félfőre szeleteljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon elkezdjük pirítani a batátát és a hagymát. Közben megsózzuk. Hozzáadjuk a gesztenyét, és öntünk alá egy pici vizet. Lefedjük, és kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Figyeljünk, hogy a batáta ne essen szét, ne főzzük túl! Ha elpárolgott alóla a víz, akkor levesszük a fedőt, majd az egészet egy kicsit lepirítjuk. Máris tálaljuk a friss, ropogós bundájú tonhallal.
A cikk megjelenését a Metro támogatta.
Ajánljuk még: