Hozzávalók:
- 2 db sertésszűz
- 1 kg darált sertésdagadó
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
Elkészítés:
A sertésszüzeket gondosan lehártyázzuk, majd egy hosszú pengéjű késsel óvatosan felszúrjuk.
A töltelékhez a darált húst alaposan összedolgozzuk a sóval, a borssal, a lereszelt fokhagymagerezdekkel, valamint a fűszerpaprikával. Aki szereti, természetesen egyéb fűszereket is használhat ennek az elkészítéséhez. Ha elkészült a töltelék, akkor egy hurkatöltővel vagy egy kézi töltővel megtöltjük a sertésszüzeket. Ha nincs ilyen célszerszámunk, akkor egy fakanál segítségével is betömködhetjük a tölteléket a felszúrt húsba.
Ha mindkét hússal elkészültünk, akkor megsózzuk őket kívülről, majd egy zsírral kikent tepsibe rakjuk. A húsok tetejére is kenhetünk egy kevés zsírt, az úgyis lesül majd róla, viszont szép pirosra tudnak majd sülni ilyen módon a szüzek.
240 fokon kezdjük a sütést, majd 10 perc elteltével lefedjük az ételt, és 150 fokon további 45 percig sütjük.
Ha marad a töltelékből, akkor abból készíthetünk fasírtot.
Fantasztikus főzelékek, például finomfőzelék mellé!
Ajánljuk még: