Hozzávalók:
- 1 hátsó bárányfertály
- 2 zsemle
- 2 dl tej
- 15 dkg vaj
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2 csipetnyi sáfrány
- só
- 1 ek cukor
- 2 egész tojás
- 3 tojássárgája
- A locsoláshoz 15 dkg vaj
Elkészítés:
A bárányhúsról gondosan levágjuk a faggyút. Ha kisebb bárányunk van, akkor tölthetünk a bőre alá, ha nagyobb, akkor a hús között hártyák közé készítsünk a kezünkkel óvatosan egy zsebet, ahová be tud kerülni a töltelék. Ezután sózzuk be alaposan a báránycombot.
A töltelékhez a zsemlék héját vágjuk le vékonyan, és a maradékot morzsoljuk össze, majd áztassuk be a tejbe. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd szórjunk rá egy nagy csokor petrezselymet. Adjuk hozzá a cukrot, sózzuk meg, majd keverjük jól össze. Tegyük hozzá a kicsavart zsemléket, végül pedig a sáfrányt. Ha elkészültünk, húzzuk le a tűzről, és üssük bele az egész tojásokat és a tojássárgákat. Ezzel a keverékkel töltsük meg a bárányt.
Tűzzük jól össze a húst, hogy sülés közben a töltelék bent maradjon. Egy nagy tepsit vastagon kivajazunk, majd belefektetjük a bárányhúst. A tetejére is teszünk néhány darabka vajat, majd 240 fokos sütőbe tesszük. Kb. 20 perc múlva visszavesszük 140 fokra a sütőt, és szépen lassan omlósra, puhára sütjük. Közben vajjal locsolgatjuk.
Friss salátával tálaljuk.
Ajánljuk még: