Hozzávalók
- 2-3 db bébitök és/ vagy cukkíni
- 3-4 ek étolaj
- 2 gerzd fokhagyma
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 ek édes és egy csipet csípős fűszerpaprika
- só, őrőlt köménymag, feketebors, majoranna
Elkészítés
A tököket meghámozzuk, felkockázzuk, majd picit megsózzuk, és állni hagyjuk. Az olajban megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, valamint az egyik gerezd fokhagymát. Ekkor beleszórjuk a fűszerpaprikát és a sózott tökkockákat, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tököt.
Ízlés szerint sózzuk, és körülbelül 15 perc alatt puhára főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, rádobunk még egy felaprított fokhagymagerezdet, és tálaljuk.