Zöldséges szuperétel: tökpörkölt
Olvasási idő: 1 perc

Zöldséges szuperétel: tökpörkölt

Használjuk ki, amíg még friss tökből főzhetünk. Tele van vitaminnal! 

Hozzávalók

  • 2-3 db bébitök és/ vagy cukkíni
  • 3-4 ek étolaj
  • 2 gerzd fokhagyma
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek édes és egy csipet csípős fűszerpaprika
  • só, őrőlt köménymag, feketebors, majoranna

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tököket meghámozzuk, felkockázzuk, majd picit megsózzuk, és állni hagyjuk. Az olajban megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, valamint az egyik gerezd fokhagymát. Ekkor beleszórjuk a fűszerpaprikát és a sózott tökkockákat, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tököt.

Ízlés szerint sózzuk, és körülbelül 15 perc alatt puhára főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, rádobunk még egy felaprított fokhagymagerezdet, és tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!