Hozzávalók
Palacsintatészta:
- 200 g liszt
- 20 g cukor
- 2 db tojás
- 60 g tökmagolaj
- 250 ml szóda
- 250 ml zsíros tej
- 1 csipet só
A sütéshez:
- 1 tk napraforgóolaj
Karamellizált tökmag:
- 10 dkg tökmag
- 1 tk tökmagolaj
- 1 ek kristálycukor
A tálaláshoz:
- csipkebogyólekvár
- vaníliás porcukor
Elkészítés
A tésztához a lisztet elkeverjük a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a tojásokat és a folyadék egy kis részét, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezt kikeverjük csomómentesre, majd beleöntjük a maradék tejet és szódát. Végül a tökmagolajat is beledolgozzuk. Ha elkészültünk, kisütjük a palacsintákat. Az első sütésekor teszünk a serpenyőbe egy kis napraforgóolajat, de a továbbiakban már nem szükséges plusz zsiradék a sütéshez.
Ha kisültek a palacsinták, megtöltjük őket a csipkebogyólekvárral.
A tökmagot a tökmagolajjal és a cukorral rövid ideig pirítjuk. Ezzel, illetve vaníliás porcukorral tálaljuk a palacsintákat.