Gasztro

Tökmagolajos palacsinta csipkebogyólekvárral töltve, édes pirított tökmaggal és vaníliás porcukorral

Farkas Richárd receptje

Hozzávalók

Palacsintatészta:

  • 200 g liszt
  • 20 g cukor
  • 2 db tojás
  • 60 g tökmagolaj
  • 250 ml szóda
  • 250 ml zsíros tej
  • 1 csipet só

A sütéshez:

  • 1 tk napraforgóolaj

Karamellizált tökmag:

  • 10 dkg tökmag
  • 1 tk tökmagolaj
  • 1 ek kristálycukor

A tálaláshoz:

  • csipkebogyólekvár
  • vaníliás porcukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tésztához a lisztet elkeverjük a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a tojásokat és a folyadék egy kis részét, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezt kikeverjük csomómentesre, majd beleöntjük a maradék tejet és szódát. Végül a tökmagolajat is beledolgozzuk. Ha elkészültünk, kisütjük a palacsintákat. Az első sütésekor teszünk a serpenyőbe egy kis napraforgóolajat, de a továbbiakban már nem szükséges plusz zsiradék a sütéshez.

Ha kisültek a palacsinták, megtöltjük őket a csipkebogyólekvárral.

A tökmagot a tökmagolajjal és a cukorral rövid ideig pirítjuk. Ezzel, illetve vaníliás porcukorral tálaljuk a palacsintákat.

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.