Tökmagolajos palacsinta csipkebogyólekvárral töltve, édes pirított tökmaggal és vaníliás porcukorral

Gasztro

Tökmagolajos palacsinta csipkebogyólekvárral töltve, édes pirított tökmaggal és vaníliás porcukorral

Farkas Richárd receptje

Hozzávalók

Palacsintatészta:

  • 200 g liszt
  • 20 g cukor
  • 2 db tojás
  • 60 g tökmagolaj
  • 250 ml szóda
  • 250 ml zsíros tej
  • 1 csipet só

A sütéshez:

  • 1 tk napraforgóolaj

Karamellizált tökmag:

  • 10 dkg tökmag
  • 1 tk tökmagolaj
  • 1 ek kristálycukor

A tálaláshoz:

  • csipkebogyólekvár
  • vaníliás porcukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tésztához a lisztet elkeverjük a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a tojásokat és a folyadék egy kis részét, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezt kikeverjük csomómentesre, majd beleöntjük a maradék tejet és szódát. Végül a tökmagolajat is beledolgozzuk. Ha elkészültünk, kisütjük a palacsintákat. Az első sütésekor teszünk a serpenyőbe egy kis napraforgóolajat, de a továbbiakban már nem szükséges plusz zsiradék a sütéshez.

Ha kisültek a palacsinták, megtöltjük őket a csipkebogyólekvárral.

A tökmagot a tökmagolajjal és a cukorral rövid ideig pirítjuk. Ezzel, illetve vaníliás porcukorral tálaljuk a palacsintákat.

Ajánljuk még:

Libavacsora és Szent Márton – tudod, hol a kapcsolat?

Ha a tél szülinapi bulit tartana, bizonyosan Márton napján tenné, libalakomával, amihez Márton poharával koccintana, hiszen a kalendárium szerint november 11-én véget ér az őszi évnegyed, és kezdetét veszi a tél. Meg aztán az is igaz, hogy „aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik”.