Tökmaglisztes ropogós

Gasztro

Tökmaglisztes ropogós

A magos, sós sütemények közkedvelt ropogtatni valók. A tökmag egészséges, a tökmagliszt zöld színével, gazdag aromájával pedig még ízletesebbé teszi a sós finomságokat. Sütésnél mindenképpen keverjük finomliszttel, különben törékeny, morzsálódó tészta lesz a végeredmény!

Hozzávalók

  • 20 dkg búzaliszt
  • 10 dkg tökmagliszt
  • 18 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 8 dkg tökmag

Elkészítés

A kétféle lisztet összeszitáljuk, a vajjal eldörzsöljük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt, a sót és a sajtot, az egészet alaposan összedolgozzuk. Fóliába csomagolva legalább egy órára hűvösre tesszük. Azután még egyszer átgyúrjuk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Rászórjuk a tökmagot, sütőpapírral befedjük és még egy kicsit nyújtunk rajta- Így nem csak vékonyabb lesz, hanem a tökmagot kissé belenyomódnak a tésztába, és nem potyognak majd le. A sütőpapírt a tepsibe helyezzük, a tésztát tetszőleges csíkokra vágjuk, belerakosgatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

Ajánljuk még:

Hidegtálak karácsonyi hangulatban, egyszerűen

Ha nem vagy konyhatündér, akkor is tudsz varázsolni a konyhában! Olyan egyszerű vendégváró tálakat ajánlok, amelyeket tényleg bárki el tud készíteni. Nem kell sütni, nem kell főzni, nem kell bonyolult konyhai gyakorlatokat végezni. A titok csak annyi, hogy jó minőségű alapanyagokat szerezz be, és induljon a fantáziád. Elő a varázspálcával!