Hozzávalók
- 20 dkg búzaliszt
- 10 dkg tökmagliszt
- 18 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 8 dkg tökmag
Elkészítés
A kétféle lisztet összeszitáljuk, a vajjal eldörzsöljük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt, a sót és a sajtot, az egészet alaposan összedolgozzuk. Fóliába csomagolva legalább egy órára hűvösre tesszük. Azután még egyszer átgyúrjuk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Rászórjuk a tökmagot, sütőpapírral befedjük és még egy kicsit nyújtunk rajta- Így nem csak vékonyabb lesz, hanem a tökmagot kissé belenyomódnak a tésztába, és nem potyognak majd le. A sütőpapírt a tepsibe helyezzük, a tésztát tetszőleges csíkokra vágjuk, belerakosgatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: