Hozzávalók
- 1 főzőtök
- 1 közepes cukkini
- 1 hokkaido
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2-3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- ½ fej karalábé
- 1 kis fej zeller
- 2 ek olívaolaj
- só
Elkészítés
A tököket meghámozzuk, a belső, magos részüket kivájjuk. Ezeket a részeket használjuk fel a leveshez. Feltesszük főni a héjat és a tökbelet kb. 3,5 liter vízben. Teszünk hozzá vöröshagymát, fokhagymát és jó sok petrezselyemzöldet. Ízesítjük sóval és borssal, majd legalább egy órán át főzzük. Közben a leveszöldségeket megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, és egy kis olívaolajon ledinszteljük.
Ha eleget főtt az alaplé, átszűrjük, és jó alaposan kinyomkodjuk. A levet ráöntjük a megdinsztelt zöldségekre, és az egészet készre főzzük. Forrón tálaljuk.