Tökbélleves

Gasztro

Tökbélleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 főzőtök
  • 1 közepes cukkini
  • 1 hokkaido
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • ½ fej karalábé
  • 1 kis fej zeller
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

A tököket meghámozzuk, a belső, magos részüket kivájjuk. Ezeket a részeket használjuk fel a leveshez. Feltesszük főni a héjat és a tökbelet kb. 3,5  liter vízben. Teszünk hozzá vöröshagymát, fokhagymát és jó sok petrezselyemzöldet. Ízesítjük sóval és borssal, majd legalább egy órán át főzzük. Közben a leveszöldségeket megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, és egy kis olívaolajon ledinszteljük.

Ha eleget főtt az alaplé, átszűrjük, és jó alaposan kinyomkodjuk. A levet ráöntjük a megdinsztelt zöldségekre, és az egészet készre főzzük. Forrón tálaljuk.