Hozzávalók
- 5 db tojás
- 1 ek vaj
- 2 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- ½ lilahagyma
- só
- bors
Elkészítés
A lilahagymát finomra vágjuk, majd lesózzuk, és állni hagyjuk.
A tojásokat sós vízben keményre főzzük. Ezután hideg vizet engedünk rájuk, és amikor már csak langyosak, eltávolítjuk róluk a héjat. A tojásokat ezután lereszeljük, majd simára kikeverjük őket a puha vajjal, a tejföllel és a majonézzel. Ízesítjük frissen őrölt borssal és sóval, illetve a lilahagymát is hozzáadjuk. Az egészet átkeverjük, majd hűtőbe rakjuk, és legalább két órán át hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A hagymával csínján bánjunk, nem érdemes túl sokat tenni bele, mert akkor kellemetlen lesz a végeredmény. A vajat, illetve a tejfölt aszerint adagoljuk hozzá, hogy milyen állagú krémet szeretnénk. Ha keményebbet, akkor több vaj kerüljön bele, de ha krémesebb, lágyabb végeredményt szeretnénk, akkor a tejfölből keverjünk hozzá többet.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta
Ajánljuk még: