Tojáskrém

Gasztro

Tojáskrém

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 1 ek vaj
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek majonéz
  • ½ lilahagyma
  • bors

 

Tovább olvasok

 

 

Elkészítés

A lilahagymát finomra vágjuk, majd lesózzuk, és állni hagyjuk.

A tojásokat sós vízben keményre főzzük. Ezután hideg vizet engedünk rájuk, és amikor már csak langyosak, eltávolítjuk róluk a héjat. A tojásokat ezután lereszeljük, majd simára kikeverjük őket a puha vajjal, a tejföllel és a majonézzel. Ízesítjük frissen őrölt borssal és sóval, illetve a lilahagymát is hozzáadjuk. Az egészet átkeverjük, majd hűtőbe rakjuk, és legalább két órán át hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A hagymával csínján bánjunk, nem érdemes túl sokat tenni bele, mert akkor kellemetlen lesz a végeredmény. A vajat, illetve a tejfölt aszerint adagoljuk hozzá, hogy milyen állagú krémet szeretnénk. Ha keményebbet, akkor több vaj kerüljön bele, de ha krémesebb, lágyabb végeredményt szeretnénk, akkor a tejfölből keverjünk hozzá többet.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta

Ajánljuk még:

Sült cukkinikrém az uzsonnás dobozba

Nap-nap után nehéz kérdés: mi legyen az uzsonnás dobozban? Mit vigyünk magukkal ebédre, tízóraira, kirándulásra, munkába? Sok szempontot kell figyelembe venni, de valljuk be, az idő és a pénz mindig előrébb való, mint az, hogy az ennivaló tényleg egészséges legyen! Pedig ilyenkor, nyár végén, a kert és a piac tengernyi finom hozzávalót kínál, amiből változatosan lehet készíteni finomságokat.