Gasztro

Tépett hús

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1,5 kg tarja kicsontozva
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • őrölt kömény
  • bors
  • curry
  • 2 dl sör


Elkészítés:

A tarját egyben hagyjuk, a hentessel kicsontoztatjuk. A fokhagymagerezdeket kisebb darabokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a húst. Ezután megsózzuk, és a külsejét bedörzsöljük a fűszerekkel. Meglocsoljuk sörrel, majd 120 fokos sütőbe tesszük. Bent hagyhatjuk akár egész éjszakára is.

A végeredmény omlós, puha, szálaira szedhető hús lesz, melyet többféleképpen is felhasználhatunk. Érdemes belőle különféle zöldségekkel, salátával, mustárral, majonézzel szendvicseket készíteni. Remek vendégváró étel.

 

 
 
 

 

Ajánljuk még:

Hidegtálak karácsonyi hangulatban, egyszerűen

Ha nem vagy konyhatündér, akkor is tudsz varázsolni a konyhában! Olyan egyszerű vendégváró tálakat ajánlok, amelyeket tényleg bárki el tud készíteni. Nem kell sütni, nem kell főzni, nem kell bonyolult konyhai gyakorlatokat végezni. A titok csak annyi, hogy jó minőségű alapanyagokat szerezz be, és induljon a fantáziád. Elő a varázspálcával!