Tenkes hegyi kacsamáj grillen

Gasztro

Bárhol, bármikor baromfi

Tenkes hegyi kacsamáj grillen

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg pecsenye kacsamáj
  • 2-3 ek kacsazsír
  • 1 kg vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db nyers paprika
  • erős paprika, ízlés szerint
  • 1 ek pirospaprika
  • őrölt bors ízlés szerint
  • húslé

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A májakat hosszában kettévágjuk, és egy olyan serpenyőbe vagy edénybe tesszük, amit szabadtűzre vagy grillsütőre tudunk tenni. Az alját alaposan megkenjük libazsírral.

Ezután a májat beborítjuk a félkarikára vágott vöröshagymával, a karikára vágott paradicsommal és csípőspaprikával, majd megszórjuk az őrölt borssal. Annyi húslevet öntünk rá, hogy „tocsogjon” benne. Lefedve az egészet összesütjük. Tálaláskor ízlés szerint enyhén sózzuk.

A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.

Ajánljuk még:

Komáromi Jókai palacsinta, avagy az írófejedelem bablevese szilárd változatban

A Jókai bablevesről talán már mindannyian hallottunk. És a Jókai palacsintáról? Jómagam nemrég ismerkedtem meg vele komáromi látogatásom során. Olyannyira meglepődtem azon, hogy késsel-villával faltam a jó bablevesből ismert ízeket, olvadtak a textúrák a nyelvemen, hallgattam a palacsinta születéstörténetét, és közben egyre az járt a fejemben, hogy száz év múlva féltve őrzött legenda lehet az alig egy éves ételköltemény. Hazaérve persze elkészült nálunk is, hogy leteszteljem, mit szól hozzá a bableveskedvelő siserehad. Megnyalták utána mind a tíz ujjukat!

 

Már követem az oldalt

X