Tenger gyümölcseivel készült saláta

Gasztro

Tenger gyümölcseivel készült saláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • 2 marék tenger gyümölcsei (tintahal, kagyló, polip)
  • 2 marék pucolt garnéla
  • bors
  • fél lime
  • 1 ek méz
  • 1 cm friss gyömbér
  • salátakeverék (zöldsaláta, madársaláta 
  • (fehérbor, ha szeretnénk pikánsabbá tenni)

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Olívaolajon megpároljuk a tenger gyümölcseit. Mikor megpuhultak, hozzáadjuk a garnélákat. Sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, míg a rákok szép pirosak nem lesznek. Pirítás közben önthetünk hozzá egy kevés fehérbort, ami nagyon jól harmonizál a tengeri herkentyűkkel. (Párolás közben az alkohol úgyis elpárolog a borból.)

A salátaöntethez egy kevés olívaolajba facsarjuk bele egy fél lime levét. Sóval, reszelt gyömbérrel és mézzel ízesítjük. Aki szereti, egy kevés csípős paprikát is adhat a szószhoz. Az öntetet jó alaposan összekeverjük és kedvenc salátamixünkre öntjük. Hozzáadjuk a pirított tenger gyümölcseit, és frissen tálaljuk.

Ajánljuk még:

Hat ehető-iható ajándék – nem csak receptguruknak

Aki gondosan tervez, előre elkészíthet egy-egy finomságot, ami lehet jó ajándék – augusztusban paradicsomcsatnit főz, nyáridőn virágecetet érlel, vagy citromfűszörpöt készít. Akinek nincs ilyen lehetősége, akár az utolsó percekben is elővarázsolhat valami finomságot a konyhából. Ínyenceknek, kezdő háziasszonyoknak és édesszájúaknak valókat is kínálunk, sőt, pénztárcabarát megoldásokat is mutatunk.