Tejszínes-vargányás harcsa

Gasztro

Tejszínes-vargányás harcsa

Ha akad egy kis hal a háznál, ez a te recepted!

Hozzávalók:

  • 1 kg harcsafilé
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • friss vagy fagyasztott vargánya
  • bazsalikom
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A harcsafilét felkockázzuk, sózzuk, majd olívaolajon lepirítjuk. Ezután a lepirított harcsakockákat félretesszük, majd a felkockázott vöröshagymát lesütjük. A vargányaszeleteket rátesszük, zsírjára pirítjuk, kevés sóval és borssal ízesítjük, végül felöntjük a tejszínnel, és megforraljuk. Erre helyezzük a megpirított harcsakockákat, rászeljük a friss bazsalikomot és a felaprózott fokhagymát is hozzáadjuk.

Ízlés szerint sóval ízesítjük, és rövid, 6-8 perces főzés után kész az ételünk.

Főtt szélesmetélttel tálaljuk.

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.