Tejszínes-vargányás harcsa

Gasztro

Tejszínes-vargányás harcsa

Ha akad egy kis hal a háznál, ez a te recepted!

Hozzávalók:

  • 1 kg harcsafilé
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • friss vagy fagyasztott vargánya
  • bazsalikom
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A harcsafilét felkockázzuk, sózzuk, majd olívaolajon lepirítjuk. Ezután a lepirított harcsakockákat félretesszük, majd a felkockázott vöröshagymát lesütjük. A vargányaszeleteket rátesszük, zsírjára pirítjuk, kevés sóval és borssal ízesítjük, végül felöntjük a tejszínnel, és megforraljuk. Erre helyezzük a megpirított harcsakockákat, rászeljük a friss bazsalikomot és a felaprózott fokhagymát is hozzáadjuk.

Ízlés szerint sóval ízesítjük, és rövid, 6-8 perces főzés után kész az ételünk.

Főtt szélesmetélttel tálaljuk.

Ajánljuk még:

A világosság ünnepe – a karácsony története

A történészek szerint már a harmadik század környékén ünnepelték a karácsonyt, méghozzá a Római Birodalomban. Ekkor még semmi köze nem volt a szent ünnepnek Jézus születéséhez, egy teljesen más „születésnap” adta az esemény jelentőségét: akkoriban ugyanis december 25-én tartották a Nap születésnapját. A történelem ismerői szerint a karácsonyi ünnepkör később azért került erre a napra, mert Jézus a keresztények szerint maga a világosság – így gyakorlatilag a pogány és keresztény ünnepkör összekapcsolódott.