Hozzávalók:
- 2 pisztráng
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 szál újhagyma
- 2 dl tejszín
- só, durvára őrölt bors
- 1 citrom
- 2 ek olívaolaj
- szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, és felkarikázzuk. Egy kevés olívaolajon rövid ideig dinszteljük a hagymát, a répát és a fehérrépát. Ezután felöntjük 1,5 liter vízzel. A pisztrángokat lefilézzük, majd a csontvázat, a fejet és a farkakat a levesbe rakjuk. Fél órán át forraljuk, közben ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és egy kis citromlével. Ha az alapunk elkészült, és a zöldségek is szinte puhák, átszűrjük a levet, majd visszatesszük a tűzre. Visszarakjuk bele a zöldségeket, majd pedig a falatnyi darabokra vágott filét. További húsz percet főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Azzal már csak egyet forralunk rajta, nehogy kicsapódjon. Végül friss petrezselyemmel is megszórjuk, és ha szükséges, ízesítjük még sóval és borssal.
A cikk megjelenését a Metro támogatta.
Ajánljuk még:
Piros bugyi, összetört gránátalma – újévi szerencsehozó praktikák Törökországban
„Csakis Istentől való lehet, hogy a hangoddal végigsimogathatsz tizenkétezer embert” – interjú Rúzsa Magdival
Szertefoszlott titkok éjszakája – egy szenteste szomorú története
Egy kendőben az élet, avagy karácsonykor a hiány tépte seb is jobban sajog
Az öreg, vastag kendőknek párja nincs – takarózni abba kincs. Gyerekkorom óta imádom a vállkendőket, bár nekem nem volt, csodálattal adóztam mindazoknak, akiknek meg igen. Akiknek az anyukája, nagymamája horgolt egyet, és ő hordhatta boldogan. Repkedhettek benne, mint pillangó a fényben. Nekem a vállkendő a valahova tartozás szép, színes szimbóluma volt gyerekként, és amikor saját családom lett, akkor is az maradt.