Hozzávalók
- 2 pisztráng
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 szál újhagyma
- 2 dl tejszín
- só, durvára őrölt bors
- 1 citrom
- 2 ek olívaolaj
- szerecsendió
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, és felkarikázzuk. Egy kevés olívaolajon rövid ideig dinszteljük a hagymát, a répát és a fehérrépát. Ezután felöntjük 1,5 liter vízzel. A pisztrángokat lefilézzük, majd a csontvázat, a fejet és a farkakat a levesbe rakjuk. Fél órán át forraljuk, közben ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és egy kis citromlével. Ha az alapunk elkészült, és a zöldségek is szinte puhák, átszűrjük a levet, majd visszatesszük a tűzre.
Visszarakjuk bele a zöldségeket, majd pedig a falatnyi darabokra vágott filét. További húsz percet főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Azzal már csak egyet forralunk rajta, nehogy kicsapódjon. Végül friss petrezselyemmel is megszórjuk, és ha szükséges, ízesítjük még sóval és borssal.
A cikk megjelenését a Metro támogatta.
Ajánljuk még: