Gasztro

Tejszínes pisztrángleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 pisztráng
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 szál újhagyma
  • 2 dl tejszín
  • só, durvára őrölt bors
  • 1 citrom
  • 2 ek olívaolaj
  • szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem

 

 

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, és felkarikázzuk. Egy kevés olívaolajon rövid ideig dinszteljük a hagymát, a répát és a fehérrépát. Ezután felöntjük 1,5 liter vízzel. A pisztrángokat lefilézzük, majd a csontvázat, a fejet és a farkakat a levesbe rakjuk. Fél órán át forraljuk, közben ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és egy kis citromlével. Ha az alapunk elkészült, és a zöldségek is szinte puhák, átszűrjük a levet, majd visszatesszük a tűzre.

Visszarakjuk bele a zöldségeket, majd pedig a falatnyi darabokra vágott filét. További húsz percet főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Azzal már csak egyet forralunk rajta, nehogy kicsapódjon. Végül friss petrezselyemmel is megszórjuk, és ha szükséges, ízesítjük még sóval és borssal.

A cikk megjelenését a Metro támogatta.

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.