Hozzávalók
- 2 ek. vaj
- 5-6 szál sárgarépa
- 8-10 db shiitake gomba
- 2 db salottahagyma
- 10 dkg ceruzabab
- 10 dkg cukorborsó
- friss zsálya
- friss petrezselyem
- só
- 2 marék sushirizs
Az ízesítőléhez:
- főtt salottahagymák
- főtt zöldfűszerek
- friss bazsalikom
- friss petrezselyem
- 1 merőkanál főzőlé
- 2 ek. tökmagolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
A rizsgombóchoz:
- főtt sushirizs
- friss petrezselyem
- friss zsálya
- 2 ek. ízesítőlé
- 10 dkg füstölt kecskesajt
A panírozáshoz:
- 2 db tojás
- 15 dkg pankómorzsa
- 15 dkg liszt
A sütéshez:
- 1 liter olaj
Elkészítés
Vajon elkezdjük dinsztelni a nagyobb darabokban hagyott hagymát, sárgarépát és a gombát. Sózzuk, adunk hozzá zsályát, petrezselymet, majd felöntjük vízzel. Így kezdjük el főzni. Közben a cukorborsót és a zöldbabot falatnyi darabokra vágjuk.
Ha megfőttek a zöldségek, kiszedjük őket a léből, majd ebben a lében tesszük fel főni a rizst. Azt is készre főzzük.
Közben leturmixoljuk a megfőtt hagymát a fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Adunk hozzá egy kis főzőlevet és tökmagolajat is. Sózzuk, és simára összedolgozzuk.
Ha megfőtt a rizs, kiszedjük a főzőléből, majd a lébe visszarakjuk a megfőtt, falatnyi darabokra vágott répát és gombát, illetve a zöldbabot és a cukorborsót is. A zöld ízesítőléből is öntünk bele ízlés szerint. Teljesen készre főzzük.
A rizsgolyóhoz a megfőtt rizst elkeverjük a lereszelt kecskesajttal, a friss, aprított zöldfűszerekkel, illetve egy-két evőkanálnyi zöld lével. Ezzel a rizsgolyóval tálaljuk a levest.
A rizsgolyók egyik felét be is panírozhatjuk, és kisüthetjük olajban, így meg is van a második fogás!
Ajánljuk még: