Hozzávalók:
- 20 db parázsburgonya
- 8 db kis méretű sárga cékla
- 10 dkg parajlevél
- 10 dkg fodros kel
- ½ póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szál újhagyma
- 3 ek füstölt olívaolaj
- 2 db branzinofilé
- só
- frissen őrölt feketebors
- 2 ek olaj a hal sütéséhez
Elkészítés:
A parázsburgonyát és a céklát megmossuk, majd sós vízben előfőzzük. Fontos, hogy a céklát ne hámozzuk meg, mert akkor kifő belőle a sárga színanyag. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Ha elkészültünk, a burgonyát héjastól hosszában félbevágjuk, a céklát meghámozzuk, negyedeljük. A fodros kel, az újhagyma zöldje és a paraj kivételével az összes hozzávalót elkeverjük és egy tepsire halmozzuk. Fűszerezzük, és sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a halfiléket. Forró serpenyőben, közepes hőfokon, kevés olajon először a bőrös oldalán ropogósra pirítjuk, majd rövid ideig a másik oldalán készre sütjük a halakat. Ha elkészült, sóval, borssal ízesítjük.
A megsült forró zöldségekhez keverjük a fodros kelt, az újhagyma zöldjét és a parajleveleket, majd a hallal azonnal tálaljuk.
Ajánljuk még: