Tavaszi parázsburgonya és sárgacékla-saláta sült branzinofilével

Gasztro

Tavaszi parázsburgonya és sárgacékla-saláta sült branzinofilével

Segal Viktor receptje

Hozzávalók:

  • 20 db parázsburgonya
  • 8 db kis méretű sárga cékla
  • 10 dkg parajlevél
  • 10 dkg fodros kel
  • ½ póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 szál újhagyma
  • 3 ek füstölt olívaolaj
  • 2 db branzinofilé
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 ek olaj a hal sütéséhez

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A parázsburgonyát és a céklát megmossuk, majd sós vízben előfőzzük. Fontos, hogy a céklát ne hámozzuk meg, mert akkor kifő belőle a sárga színanyag.  Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Ha elkészültünk, a burgonyát héjastól hosszában félbevágjuk, a céklát meghámozzuk, negyedeljük. A fodros kel, az újhagyma zöldje és a paraj kivételével az összes hozzávalót elkeverjük és egy tepsire halmozzuk. Fűszerezzük, és sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a halfiléket. Forró serpenyőben, közepes hőfokon, kevés olajon először a bőrös oldalán ropogósra pirítjuk, majd rövid ideig a másik oldalán készre sütjük a halakat. Ha elkészült, sóval, borssal ízesítjük.

A megsült forró zöldségekhez keverjük a fodros kelt, az újhagyma zöldjét és a parajleveleket, majd a hallal azonnal tálaljuk.

Ajánljuk még:

Zebratorta (egy kicsit másként)

A Zebratorta egy igazán csinos sütemény, de azért valljuk be, az eredeti változat íze nem kifejezetten különleges, inkább semleges, sűrű piskótaszerű élmény. Az én verzióm egy kicsit izgalmasabb, karakteresebb ízű, és látványra is más. 

 

Már követem az oldalt

X