Tavaszi paella

Gasztro

Tavaszi paella

A spanyoloknál talán régiónként, családonként más ez a recept, de Borbás Marcsinál így készül!

Hozzávalók (négy főre):

  • 80 dkg csirkemell
  • 36 dkg rizs
  • 1,6 liter víz
  • 4 ek olívaolaj
  • 3 szem paradicsom reszelve
  • 1 szem paprika
  • 30 dkg zöldborsó
  • 5 szál spárga
  • 1 póréhagyma
  • friss rozmaring
  • sáfrány

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A csipet sáfrányt leforrázzuk egy deciliternyi vízzel, és ázni hagyjuk.

A csirkemellet felkockázzuk, és olívaolajon, lassú tűzön pirosra sütjük. Amíg pirul, a paradicsomot lereszeljük, a spárgát megpucoljuk és feldaraboljuk, egy póréhagymát pedig a zöld résszel együtt karikára vágunk. Amikor a hús megpirult, kihúzzuk a serpenyő szélére, és középre öntjük a hagymát és a paprikát. Amikor ezek is megpuhultak, mehetnek az edény szélére. Ekkor jöhet a paradicsom, amit szintén piríthatunk kicsit, hogy kiadja az ízét. Amikor az is elkészült, az egészet összekeverjük, beleszűrjük a sáfrányos vizet, illetve egy ág rozmaringot is hozzáadunk. Meg is sózzuk. Kicsit visszaforraljuk a folyadékot, majd amikor már majdnem elfőtte az összes levet, hozzáadjuk a borsót és a spárgát. Ekkor felöntjük az ételt a többi vízzel, belekeverjük a rizst, és megvárjuk, míg elkészül. Amikor megfőtt a rizs is, elzárjuk a lángot az étel alatt, tíz percet várunk, majd tálalhatjuk is.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.