Hozzávalók (négy főre):
- 80 dkg csirkemell
- 36 dkg rizs
- 1,6 liter víz
- 4 ek olívaolaj
- 3 szem paradicsom reszelve
- 1 szem paprika
- 30 dkg zöldborsó
- 5 szál spárga
- 1 póréhagyma
- friss rozmaring
- sáfrány
- só
Elkészítés:
A csipet sáfrányt leforrázzuk egy deciliternyi vízzel, és ázni hagyjuk.
A csirkemellet felkockázzuk, és olívaolajon, lassú tűzön pirosra sütjük. Amíg pirul, a paradicsomot lereszeljük, a spárgát megpucoljuk és feldaraboljuk, egy póréhagymát pedig a zöld résszel együtt karikára vágunk. Amikor a hús megpirult, kihúzzuk a serpenyő szélére, és középre öntjük a hagymát és a paprikát. Amikor ezek is megpuhultak, mehetnek az edény szélére. Ekkor jöhet a paradicsom, amit szintén piríthatunk kicsit, hogy kiadja az ízét. Amikor az is elkészült, az egészet összekeverjük, beleszűrjük a sáfrányos vizet, illetve egy ág rozmaringot is hozzáadunk. Meg is sózzuk. Kicsit visszaforraljuk a folyadékot, majd amikor már majdnem elfőtte az összes levet, hozzáadjuk a borsót és a spárgát. Ekkor felöntjük az ételt a többi vízzel, belekeverjük a rizst, és megvárjuk, míg elkészül. Amikor megfőtt a rizs is, elzárjuk a lángot az étel alatt, tíz percet várunk, majd tálalhatjuk is.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: