Tavaszi paella

Gasztro

Tavaszi paella

A spanyoloknál talán régiónként, családonként más ez a recept, de Borbás Marcsinál így készül!

Hozzávalók (négy főre):

  • 80 dkg csirkemell
  • 36 dkg rizs
  • 1,6 liter víz
  • 4 ek olívaolaj
  • 3 szem paradicsom reszelve
  • 1 szem paprika
  • 30 dkg zöldborsó
  • 5 szál spárga
  • 1 póréhagyma
  • friss rozmaring
  • sáfrány

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A csipet sáfrányt leforrázzuk egy deciliternyi vízzel, és ázni hagyjuk.

A csirkemellet felkockázzuk, és olívaolajon, lassú tűzön pirosra sütjük. Amíg pirul, a paradicsomot lereszeljük, a spárgát megpucoljuk és feldaraboljuk, egy póréhagymát pedig a zöld résszel együtt karikára vágunk. Amikor a hús megpirult, kihúzzuk a serpenyő szélére, és középre öntjük a hagymát és a paprikát. Amikor ezek is megpuhultak, mehetnek az edény szélére. Ekkor jöhet a paradicsom, amit szintén piríthatunk kicsit, hogy kiadja az ízét. Amikor az is elkészült, az egészet összekeverjük, beleszűrjük a sáfrányos vizet, illetve egy ág rozmaringot is hozzáadunk. Meg is sózzuk. Kicsit visszaforraljuk a folyadékot, majd amikor már majdnem elfőtte az összes levet, hozzáadjuk a borsót és a spárgát. Ekkor felöntjük az ételt a többi vízzel, belekeverjük a rizst, és megvárjuk, míg elkészül. Amikor megfőtt a rizs is, elzárjuk a lángot az étel alatt, tíz percet várunk, majd tálalhatjuk is.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Zöldcsütörtöki fogások – ínyenceknek is!

A hagyomány szerint zöldcsütörtökön – az utolsó vacsorára emlékezve – friss zöldekből készült ételeket illik fogyasztani. Idén szerencsénk van, hiszen hamarabb érkezett a tavasz, és már bőven van madársaláta, sóska és csalán, de zsenge spenótot is lehet már látni a kiskertekben. Többségünk a piacról szerzi be ilyenkor a főzelékhez, leveshez valót, és bár a tradicionális receptek szerint nemcsak húsmentesen kell ezekből elkészíteni a napi betevőt, hanem szigorúan böjtösen is, állati zsiradék és fehérje nélkül, ma már az is méltányolható, ha valaki legalább arra figyel, hogy valóban kerüljön zöld az asztalra zöldcsütörtökön. Ehhez adunk néhány tippet.

 

Már követem az oldalt

X