Hozzávalók:
- 40 dkg báránylapocka
- 5 dkg pofaszalonna
- 2 zellerszár
- 1 szál újhagyma
- ½ sárgarépa
- 2 ek olívaolaj
- 0,5 dl száraz fehérbor
- 5 dl bárány alaplé
- só
- zsálya
- rozmaring
- kakukkfű
- babérlevél
Zöldborsóragu:
- 1 szál újhagyma
- 15 dkg zöldborsó
- 2 dkg vaj
- 1 merőkanál forró, sós víz
- só
A tálaláshoz:
- főtt szélesmetélt
- salsa fricassea
- pecorino
- parmezán
- mentaolaj
Elkészítés:
A sárgarépát, a zellerszárat és az újhagymát apróra felvágjuk. A húst és a tokaszalonnát is kicsire felaprítjuk. Kevés olívaolajon megpirítjuk a tokaszalonnát és a zöldségeket. Rövid idő múlva hozzáadjuk a húst is. Megsózzuk, és hagyjuk, hogy kiengedje a szaftját.
Amikor azt elfőtte, jöhet rá a fehérbor. 40-50 percig főzzük, és közben alaplével pótoljuk alatta a szaftot. Végül hozzáadjuk a zöldfűszereket is.
Közben elkészítjük a zöldborsóragut. Ehhez felaprítjuk az újhagymát, és egy kevés vajon elkezdjük dinsztelni. Utána hozzáadjuk a zöldborsót. Végül egy merőkanálnyi forró, sós vizet adunk hozzá, és összeforraljuk.
A tésztához sós vizet forralunk. Kb. 2 perc alatt megfőzzük a szélesmetéltet, de figyeljünk, hogy ne főjön túl! Ha elkészült, rögtön hozzáadjuk a zöldborsóraguhoz, és teszünk rá egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből. Ezután jöhet rá a pecorino. Amikor rátesszük a sajtot, mindig vegyük le a tűzről, és rázzuk össze. Így szép krémes lesz.
Ha mindennel elkészültünk, máris forrón tálaljuk az ételt.
Ajánljuk még: