Tavaszi bárányragu

Gasztro

Tavaszi bárányragu

Rosario Simeoli húsvéti receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg báránylapocka
  • 5 dkg pofaszalonna
  • 2 zellerszár
  • 1 szál újhagyma
  • ½ sárgarépa
  • 2 ek olívaolaj
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 5 dl bárány alaplé
  • zsálya
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • babérlevél

Zöldborsóragu:

  • 1 szál újhagyma
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 dkg vaj
  • 1 merőkanál forró, sós víz

A tálaláshoz:

  • főtt szélesmetélt
  • salsa fricassea
  • pecorino
  • parmezán
  • mentaolaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A sárgarépát, a zellerszárat és az újhagymát apróra felvágjuk. A húst és a tokaszalonnát is kicsire felaprítjuk. Kevés olívaolajon megpirítjuk a tokaszalonnát és a zöldségeket. Rövid idő múlva hozzáadjuk a húst is. Megsózzuk, és hagyjuk, hogy kiengedje a szaftját.

Amikor azt elfőtte, jöhet rá a fehérbor. 40-50 percig főzzük, és közben alaplével pótoljuk alatta a szaftot. Végül hozzáadjuk a zöldfűszereket is.

Közben elkészítjük a zöldborsóragut. Ehhez felaprítjuk az újhagymát, és egy kevés vajon elkezdjük dinsztelni. Utána hozzáadjuk a zöldborsót. Végül egy merőkanálnyi forró, sós vizet adunk hozzá, és összeforraljuk.

A tésztához sós vizet forralunk. Kb. 2 perc alatt megfőzzük a szélesmetéltet, de figyeljünk, hogy ne főjön túl! Ha elkészült, rögtön hozzáadjuk a zöldborsóraguhoz, és teszünk rá egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből. Ezután jöhet rá a pecorino. Amikor rátesszük a sajtot, mindig vegyük le a tűzről, és rázzuk össze. Így szép krémes lesz.

Ha mindennel elkészültünk, máris forrón tálaljuk az ételt.