Tárkonyos raguleves

Gasztro

Tárkonyos raguleves

Tárkonyos raguleves Borbás Marcsi konyhájából.

Hozzávalók

  • 30 dkg borjúlapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom héja
  • citromlé ízlés szerint
  • friss tárkony ízlés szerint
  • 1-2 babérlevél
  • durvára őrölt bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olívaolajon megdinszteljük. Közben a lapockát is falatnyi darabokra vágjuk, majd a hagymához adjuk. Alaposan átforgatjuk, hogy minden oldala teljesen kifehéredjen. Ha így körbepirítjuk a húst, akkor nem fog habzani a leves, ráadásul az íze is jobb lesz.

Ezután felöntjük vízzel, és kb. 30 perc alatt megfőzzük. Ízesítjük sóval, durvára tört borssal és babérlevéllel. A zöldségeket ízlés szerint feldaraboljuk, majd kevés olajon átpirítjuk két gerezd felkarikázott fokhagymával. Ezután adjuk hozzá őket a leveshez, mikor már csak tíz percet kell főnie a húsnak. Így a zöldség roppanós, friss marad, nem fog szétfőni.

Mikor minden megfőtt, akkor öntünk a leveshez kb. 1 dl tejszínt. Ízesítjük fél citrom héjával és egy kevés citromlével, valamint a friss tárkonnyal. Tálalás előtt mindenképpen kóstoljuk meg, és állítsuk be az ízét, hogy kissé savanykás legyen a végeredmény.