Hozzávalók
- 60 dkg sertéslapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek. sertészsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 babérlevél
- 60 dkg savanyú káposzta
- fél szál füstölt kolbász
- 1 ek. fűszerpaprika
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés
A sertészsíron megdinszteljük a finomra vágott hagymát. Közben falatnyi darabokra vágjuk a húst és a kolbászt. A húst is a hagymához adjuk, és körbepirítjuk a darabokat. A kolbászt pirulás után hozzáadjuk a keverékhez, kicsit dinszteljük, majd jöhet az ételbe a fűszerpaprika, a babérlevél, a só és a bors. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Addig főzzük, míg a hús már majdnem teljesen puha. Ekkor adjuk hozzá a káposztát. A savanyú káposztát kóstoljuk meg, és ha szükséges, mossuk át, hogy az ételünk ne legyen túl sós.
Nagyjából 20-30 percig főzzük a hússal együtt. Ha elpárologna a leve, apránként pótolhatjuk a folyadékot. Akkor lesz igazán jó, ha a szaftja krémes és sűrű marad!
Ajánljuk még: