Hozzávalók
- 30 dkg főtt kacsazúza és kacsanyelv
- 2 dl redukált kacsahúsleves
- 1 ek aprított savanyú uborka
- 1 ek savanyított kapribogyó
- 1 tk savanyított mustármag
- 1 tk savanyított medvehagymarügy
- 1 ek pirított tökmag
- 2 ek aprított sütőtök
- 1 ek sütőtökecet
- 1 ek olívaolaj
Vajmártás:
- 2 dl kacsahúsleves
- 3 karika gyömbér
- 3 kaffírlime- levél
- ½ szál thai citromfű
- 1 szál angol zeller
- 1 szem paprika
- 1 szem paradicsom
- 2 ek halszósz
- 2 ek szójaszósz
- ½ lime leve
- 1 cs koriander
- 1 szál újhagyma
- 2 ek tonhalpehely
- 10-15 dkg vaj
A tálaláshoz:
- olívaolajon átmelegített, virágalakúra kiszúrt tökszeletek
Elkészítés
A kacsanyelvet és a zúzát megtisztítjuk, és kb. 50 perc alatt kuktában megfőzzük. A nyelvet melegen lefejtjük a porcról, majd lesózzuk mindkét húst. Végül le is hártyázzuk.
A vajmártáshoz a redukált kacsahúslevest beforraljuk a keleti fűszerekkel. Adunk hozzá gyömbért, kaffírlime-levelet, thai citromfüvet, angol zellert, paprikát a frissesség miatt és paradicsomot a sav miatt. Amint néhány perc alatt összefőtt, jöhet bele a halszósz és a szójaszósz. Ekkor szórjuk bele a tonhalpelyhet is.
Végül lekapcsoljuk alatta a tüzet, és frissítjük újhagymával, korianderrel, valamint a lime levével. Hagyjuk, hogy kiázzon a zöldfűszerek íze is néhány perc alatt, majd átszűrjük a levet, és egy mixer segítségével felkrémesítjük a vajjal.
A kacsajus-t felmelegítjük, beletesszük a falatnyi darabokra vágott kacsanyelvet és a kacsazúzát. Ezután jönnek hozzá a savanyú összetevők: a savanyú uborka, a kapribogyó egy csepp olajjal együtt, a mustármag és a medvehagymarügy. A végén kerül bele a pirított tökmag.
A tökkockákat átpirítjuk egy kevés olívaolajon, de csak annyira, hogy roppanósak maradjanak. Ezután meglocsoljuk őket egy kis sütőtökecettel és megsózzuk. A sütőtök egy részét vékony szeletekre vágjuk, és a szeletekből virágformákat szúrunk ki. Ezeket tálalás előtt serpenyőben kicsit átmelegítjük egy kevés olajon. Ezután tálaljuk is az ételt a vajmártással és a csinos tökszeletekkel együtt.
Ajánljuk még: