Szalonkacsa sütőtökkel

Gasztro

Szalonkacsa sütőtökkel

 Pesti István receptje 

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt kacsazúza és kacsanyelv
  • 2 dl redukált kacsahúsleves
  • 1 ek aprított savanyú uborka
  • 1 ek savanyított kapribogyó
  • 1 tk savanyított mustármag
  • 1 tk savanyított medvehagymarügy
  • 1 ek pirított tökmag
  • 2 ek aprított sütőtök
  • 1 ek sütőtökecet
  • 1 ek olívaolaj

Vajmártás:

  • 2 dl kacsahúsleves
  • 3 karika gyömbér
  • 3 kaffírlime- levél
  • ½ szál thai citromfű
  • 1 szál angol zeller
  • 1 szem paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 2 ek halszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • ½ lime leve
  • 1 cs koriander
  • 1 szál újhagyma
  • 2 ek tonhalpehely
  • 10-15 dkg vaj

A tálaláshoz:

olívaolajon átmelegített, virágalakúra kiszúrt tökszeletek 

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés: 

A kacsanyelvet és a zúzát megtisztítjuk, és kb. 50 perc alatt kuktában megfőzzük. A nyelvet melegen lefejtjük a porcról, majd lesózzuk mindkét húst. Végül le is hártyázzuk.

A vajmártáshoz a redukált kacsahúslevest beforraljuk a keleti fűszerekkel. Adunk hozzá gyömbért, kaffírlime-levelet, thai citromfüvet, angol zellert, paprikát a frissesség miatt és paradicsomot a sav miatt.  Amint néhány perc alatt összefőtt, jöhet bele a halszósz és a szójaszósz. Ekkor szórjuk bele a tonhalpelyhet is.

Végül lekapcsoljuk alatta a tüzet, és frissítjük újhagymával, korianderrel, valamint a lime levével. Hagyjuk, hogy kiázzon a zöldfűszerek íze is néhány perc alatt, majd átszűrjük a levet, és egy mixer segítségével felkrémesítjük a vajjal.

A kacsajus-t felmelegítjük, beletesszük a falatnyi darabokra vágott kacsanyelvet és a kacsazúzát. Ezután jönnek hozzá a savanyú összetevők: a savanyú uborka, a kapribogyó egy csepp olajjal együtt, a mustármag és a medvehagymarügy. A végén kerül bele a pirított tökmag.

A tökkockákat átpirítjuk egy kevés olívaolajon, de csak annyira, hogy roppanósak maradjanak. Ezután meglocsoljuk őket egy kis sütőtökecettel és megsózzuk. A sütőtök egy részét vékony szeletekre vágjuk, és a szeletekből virágformákat szúrunk ki. Ezeket tálalás előtt serpenyőben kicsit átmelegítjük egy kevés olajon. Ezután tálaljuk is az ételt a vajmártással és a csinos tökszeletekkel együtt.

Ajánljuk még:

Ételek, amiknek jól áll a majonéz: 8 fogást ajánlunk

A majonéz nem bonyolult alapanyag, de annál jobb: tojás és olaj adja az alapját, de ízesíthetjük citrommal, tárkonnyal, tormával és még annyi minden mással! Aztán finom falatokra tehetjük, hogy mesteri párosítások révén jobbnál jobb ízkombinációkat alkossunk!

 

Már követem az oldalt

X