Szalonkacsa sütőtökkel

Gasztro

Szalonkacsa sütőtökkel

 Pesti István receptje 

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt kacsazúza és kacsanyelv
  • 2 dl redukált kacsahúsleves
  • 1 ek aprított savanyú uborka
  • 1 ek savanyított kapribogyó
  • 1 tk savanyított mustármag
  • 1 tk savanyított medvehagymarügy
  • 1 ek pirított tökmag
  • 2 ek aprított sütőtök
  • 1 ek sütőtökecet
  • 1 ek olívaolaj

Vajmártás:

  • 2 dl kacsahúsleves
  • 3 karika gyömbér
  • 3 kaffírlime- levél
  • ½ szál thai citromfű
  • 1 szál angol zeller
  • 1 szem paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 2 ek halszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • ½ lime leve
  • 1 cs koriander
  • 1 szál újhagyma
  • 2 ek tonhalpehely
  • 10-15 dkg vaj

A tálaláshoz:

olívaolajon átmelegített, virágalakúra kiszúrt tökszeletek 

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés: 

A kacsanyelvet és a zúzát megtisztítjuk, és kb. 50 perc alatt kuktában megfőzzük. A nyelvet melegen lefejtjük a porcról, majd lesózzuk mindkét húst. Végül le is hártyázzuk.

A vajmártáshoz a redukált kacsahúslevest beforraljuk a keleti fűszerekkel. Adunk hozzá gyömbért, kaffírlime-levelet, thai citromfüvet, angol zellert, paprikát a frissesség miatt és paradicsomot a sav miatt.  Amint néhány perc alatt összefőtt, jöhet bele a halszósz és a szójaszósz. Ekkor szórjuk bele a tonhalpelyhet is.

Végül lekapcsoljuk alatta a tüzet, és frissítjük újhagymával, korianderrel, valamint a lime levével. Hagyjuk, hogy kiázzon a zöldfűszerek íze is néhány perc alatt, majd átszűrjük a levet, és egy mixer segítségével felkrémesítjük a vajjal.

A kacsajus-t felmelegítjük, beletesszük a falatnyi darabokra vágott kacsanyelvet és a kacsazúzát. Ezután jönnek hozzá a savanyú összetevők: a savanyú uborka, a kapribogyó egy csepp olajjal együtt, a mustármag és a medvehagymarügy. A végén kerül bele a pirított tökmag.

A tökkockákat átpirítjuk egy kevés olívaolajon, de csak annyira, hogy roppanósak maradjanak. Ezután meglocsoljuk őket egy kis sütőtökecettel és megsózzuk. A sütőtök egy részét vékony szeletekre vágjuk, és a szeletekből virágformákat szúrunk ki. Ezeket tálalás előtt serpenyőben kicsit átmelegítjük egy kevés olajon. Ezután tálaljuk is az ételt a vajmártással és a csinos tökszeletekkel együtt.

 

Már követem az oldalt

X