Hozzávalók
- 3-4 szál sárgarépa
- 2-3 szál fehérrépa
- 1 szál paszternák
- 1 kisebb karalábé
- ½ zellergumó
- 2 szál újhagyma vagy újfokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 1 ek. sertészsír
- bors
- só
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 kk. só
- 3 db tojás
A töltelékhez:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek sertészsír
- frissen őrölt bors
- 2-3 ek. búzadara
- só
Elkészítés
A leveshez a zöldségeket megtisztítjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. Egy kanálnyi zsíron elkezdjük őket dinsztelni. Ha a sárgarépa már szépen kiadta a sárga színét, akkor felöntjük vízzel. Teszünk bele egy fej vöröshagymát kettévágva, 2 szál új fokhagymát, illetve a zöldfűszereket is hozzáadjuk. Sóval és borssal ízesítjük, majd így főzzük készre.
A töltelékhez 2 fej vöröshagymát finomra vágunk, majd kevés zsiradékon ledinszteljük. A végeredmény legyen puha, krémes. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
A tésztához a finomlisztet elkeverjük a sóval, majd beleütjük a tojásokat, és szép sima tésztát gyúrunk belőle. Ezután zacskóba rakjuk, majd szobahőmérsékleten pihentetjük minimum egy órát. Ha a tésztánk megpihent, akkor vékonyra kinyújtjuk. 6 ujjnyi széles szalagokat vágunk belőle, majd ezeket megkenjük a ledinsztelt vöröshagymával. Megszórjuk egy kevés búzadarával, sózzuk, borsozzuk, majd kétszer felhajtjuk a tésztát, hogy 2 ujjnyi szélességű darabokat kapjunk. Ezeket a tésztacsíkokat derelyevágó segítségével háromszögekre szabadaljuk. Ha elkészültünk, és a zöldségek is megfőttek a levesben, a tésztát is az ételhez adjuk. Körülbelül 2 -3 perc alatt készre főzzük.
Ajánljuk még: