Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4 db tojás
- 25 dkg cukor
- csipet só
- 9 dkg napraforgóolaj
- 30 dkg sütőtök
- 1,5 dkg sütőpor
- fahéj
- szerecsendió
- vanília
A díszítéshez:
- porcukor
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A sütőtököt nyersen lereszeljük. Ha a tojás már szépen kifehéredett, akkor lassú fokozatra kapcsoljuk a robotgépet, és belecsorgatjuk az olajat a masszába. Ezután ízlés szerint fűszerezzük fahéjjal, szerecsendióval és vaníliával. A sütőport elkeverjük a liszttel, és óvatos, de határozott mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába. Végül a sütőtököt is hozzáadjuk. Egy 22 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd belesimítjuk a masszát. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Ezután kivesszük a formából, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ekkor kezdődhet a díszítés a porcukorral.

Érdemes egy papírlapból kivágni az íves formát, és annak segítségével lecukrozni. A róka orra készülhet karácsonyfadíszből, a fülei pedig barna papírból.
A gyerekek imádni fogják!
A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.
Ajánljuk még: