Sütőtökös róka – A gyerekek kedvenc téli süteménye

Gasztro

Sütőtökös róka – A gyerekek kedvenc téli süteménye

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók: 

  • 30 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • csipet só
  • 9 dkg napraforgóolaj
  • 30 dkg sütőtök
  • 1,5 dkg sütőpor
  • fahéj
  • szerecsendió
  • vanília

A díszítéshez:

  • porcukor

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés: 

A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A sütőtököt nyersen lereszeljük. Ha a tojás már szépen kifehéredett, akkor lassú fokozatra kapcsoljuk a robotgépet, és belecsorgatjuk az olajat a masszába. Ezután ízlés szerint fűszerezzük fahéjjal, szerecsendióval és vaníliával. A sütőport elkeverjük a liszttel, és óvatos, de határozott mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába. Végül a sütőtököt is hozzáadjuk. Egy 22 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd belesimítjuk a masszát. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

sutotokos-renszarvas-sutemeny-recept-borbas-marcsi

 

Ezután kivesszük a formából, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ekkor kezdődhet a díszítés a porcukorral.

sutotokos-renszarvas-sutemeny-recept-borbas-marcsi

 

Érdemes egy papírlapból kivágni az íves formát, és annak segítségével lecukrozni. A róka orra készülhet karácsonyfadíszből, a fülei pedig barna papírból.

A gyerekek imádni fogják!  

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.