Hozzávalók
Vaslapon sült zöldségek
Téli zöldségek vegyesen:
- 2 szem cékla
- 1 fej káposzta
- 2 fej fehérhagyma
- 1 szem birskörte
- 2 ek. olaj
A feltéthez:
- 1 csokor laskagomba
- 3-4 szem naspolya
- 1 csokor fodroskel
Az összeállításhoz:
- ½ citrom héja
- 2-3 ek. olívaolaj
- só, bors
- csípős paprikakrém
A grill fűszerkeverékhez:
- ½ tk szárított fokhagyma granulátum
- ½ tk őrölt koriandermag
- ½ tk szárított menta
- ½ tk füstölt pirospaprika
Elkészítés
A hagymákat meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A birsalmát meghámozzuk, felkockázzuk. A céklákkal is így járunk el. A káposztát felkockázzuk. Ezután forró grillserpenyőben vagy vaslapon 5-6 perc alatt, folyamatosan forgatva erősen megpirítjuk a zöldségeket. Fontos, hogy tényleg alaposan pirítsuk meg, akkor lesz igazán finom a végeredmény. Ezután 6-8 percre betesszük őket a sütőbe 180 fokra.
Ha elkészültek, fűszerezzük őket, majd az olívaolajjal jól átkeverjük. Sót és frissen őrölt borsot is adunk hozzá.
A kelt és a laskagombát is megpirítjuk. A naspolyát félbe vágjuk, a vágási felületét ennek is megpirítjuk.
Végül tálaljuk a sült zöldségeket a laskával, a kellel, a naspolyával és a paprikakrémmel.
Ajánljuk még: