Sült túrós zabkása

Gasztro

Sült túrós zabkása

Antal Csilla receptje.

Hozzávalók (3 adag):

  • 8 dkg zabpehely
  • 1 db tojás
  • 1 db banán
  • 1 ek méz vagy egyéb édesítő
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek Magyar Túró
Tovább olvasok

A tetejére:

  • aszalt gyümölcsök, fagyasztott gyümölcsök

A tálaláshoz:

  • 1 dl Magyar Natúr Joghurt
  • méz ízlés szerint

 

A zabpelyhet egy erős turmixgépben összedolgozzuk a tojással, a banánnal, a mézzel és a sütőporral. Ha egynemű és krémes a massza, akkor belekeverjük a túrót, majd kivajazott sütőformákba kanalazzuk. Mindegyiknek a tetejére tehetünk aszalt vagy fagyasztott gyümölcsöt, de akár kókuszt vagy olajos magvakat is keverhetünk a tésztába.

 

180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk a formákat, majd kb. 16 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki. Tálaláskor locsoljuk meg mézes joghurttal és hintsük meg egy leheletnyi porcukorral. Nagyon finom egy pohár hideg tejjel.

 

Másnap is kiváló, szaftos, lehet csomagolni a gyerekeknek is uzsonnára.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

Karácsony a kastélyban, advent Erzsébet királynénál – beszélgetés Káli-Rozmis Barbarával

Nincs karácsony Sisi-film nélkül, és valószínűleg idén sem lesz másként. De vajon miért éppen karácsony környékén aktuális ez a romantikus film, és miért nézzük meg újra és újra? Mi ennek az évtizedek óta tartó Sisi-kultusznak a mozgatórugója? Miért vágyunk karácsonykor bekukkantani a kastélyok ünnepeibe? Erről beszélgettem Káli-Rozmis Barbarával, Erzsébet királyné kutatójával egy egészen különleges adventi eseményen.