Sült túrós zabkása

Gasztro

Sült túrós zabkása

Antal Csilla receptje.

Hozzávalók (3 adag):

  • 8 dkg zabpehely
  • 1 db tojás
  • 1 db banán
  • 1 ek méz vagy egyéb édesítő
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek Magyar Túró
Tovább olvasok

A tetejére:

  • aszalt gyümölcsök, fagyasztott gyümölcsök

A tálaláshoz:

  • 1 dl Magyar Natúr Joghurt
  • méz ízlés szerint

 

A zabpelyhet egy erős turmixgépben összedolgozzuk a tojással, a banánnal, a mézzel és a sütőporral. Ha egynemű és krémes a massza, akkor belekeverjük a túrót, majd kivajazott sütőformákba kanalazzuk. Mindegyiknek a tetejére tehetünk aszalt vagy fagyasztott gyümölcsöt, de akár kókuszt vagy olajos magvakat is keverhetünk a tésztába.

 

180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk a formákat, majd kb. 16 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki. Tálaláskor locsoljuk meg mézes joghurttal és hintsük meg egy leheletnyi porcukorral. Nagyon finom egy pohár hideg tejjel.

 

Másnap is kiváló, szaftos, lehet csomagolni a gyerekeknek is uzsonnára.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

Zöldcsütörtöki fogások – ínyenceknek is!

A hagyomány szerint zöldcsütörtökön – az utolsó vacsorára emlékezve – friss zöldekből készült ételeket illik fogyasztani. Idén szerencsénk van, hiszen hamarabb érkezett a tavasz, és már bőven van madársaláta, sóska és csalán, de zsenge spenótot is lehet már látni a kiskertekben. Többségünk a piacról szerzi be ilyenkor a főzelékhez, leveshez valót, és bár a tradicionális receptek szerint nemcsak húsmentesen kell ezekből elkészíteni a napi betevőt, hanem szigorúan böjtösen is, állati zsiradék és fehérje nélkül, ma már az is méltányolható, ha valaki legalább arra figyel, hogy valóban kerüljön zöld az asztalra zöldcsütörtökön. Ehhez adunk néhány tippet.

 

Már követem az oldalt

X