Sült túrós zabkása

Gasztro

Sült túrós zabkása

Antal Csilla receptje.

Hozzávalók (3 adag):

  • 8 dkg zabpehely
  • 1 db tojás
  • 1 db banán
  • 1 ek méz vagy egyéb édesítő
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek Magyar Túró
Tovább olvasok

A tetejére:

  • aszalt gyümölcsök, fagyasztott gyümölcsök

A tálaláshoz:

  • 1 dl Magyar Natúr Joghurt
  • méz ízlés szerint

 

A zabpelyhet egy erős turmixgépben összedolgozzuk a tojással, a banánnal, a mézzel és a sütőporral. Ha egynemű és krémes a massza, akkor belekeverjük a túrót, majd kivajazott sütőformákba kanalazzuk. Mindegyiknek a tetejére tehetünk aszalt vagy fagyasztott gyümölcsöt, de akár kókuszt vagy olajos magvakat is keverhetünk a tésztába.

 

180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk a formákat, majd kb. 16 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki. Tálaláskor locsoljuk meg mézes joghurttal és hintsük meg egy leheletnyi porcukorral. Nagyon finom egy pohár hideg tejjel.

 

Másnap is kiváló, szaftos, lehet csomagolni a gyerekeknek is uzsonnára.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

Borsószemek ihlette kreativitás – az idei Borsófeszt tanulságai

Az Európai Unióban tavaly Franciaország ás Spanyolország mellett nálunk termett a legtöbb zöldborsó. Idén két héttel korábban örülhettünk a zöld hüvelyeseket. Majdnem 100 ezer tonnát termelünk egy évben, és a borsóleves, a borsófőzelék mellett jó pár éve van saját Borsófesztünk is. Hol, hogyan készül a zöldborsóleves? Esetleg van-e valami még a levesen meg a főzeléken túl? Erre jó választ kaptam Székesfehérváron, a kertbarátok borsóünnepén.