Gasztro

Sült káposzta sajtmártásban sütve

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 fej friss káposzta
  • 2 ek. olívaolaj

A mártáshoz:

  • 3 ek. Magyar Vaj
  • 1 ek. liszt
  • 3-4 dl Magyar Tej
  • 15 dkg Magyar Trappista
  • ½ kk. őrölt szerecsendió
  • 1 kk. őrölt bors

 

A káposztát cikkekre vágjuk, majd egy vaslábasban kevés olívaolajon alaposan megsütjük. Közben meg is sózzuk. Nem baj, ha kezd feketedni a káposzta felülete, akkor lesz finom a végeredmény. Ha elkészültünk, hőálló tálba sorakoztatjuk a megsütött darabokat.

A mártáshoz a vajon megfuttatjuk a lisztet, majd elkezdjük felönteni a tejjel. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és krémesre főzzük. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot, majd az egészet a káposztára öntjük. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.