Hozzávalók
- 1 fej friss káposzta
- 2 ek. olívaolaj
- só
A mártáshoz:
- 3 ek. Magyar Vaj
- 1 ek. liszt
- 3-4 dl Magyar Tej
- 15 dkg Magyar Trappista
- ½ kk. őrölt szerecsendió
- 1 kk. őrölt bors
- só
A káposztát cikkekre vágjuk, majd egy vaslábasban kevés olívaolajon alaposan megsütjük. Közben meg is sózzuk. Nem baj, ha kezd feketedni a káposzta felülete, akkor lesz finom a végeredmény. Ha elkészültünk, hőálló tálba sorakoztatjuk a megsütött darabokat.
A mártáshoz a vajon megfuttatjuk a lisztet, majd elkezdjük felönteni a tejjel. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és krémesre főzzük. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot, majd az egészet a káposztára öntjük. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: