Hozzávalók
- 4 db kacsacomb
- 15 dkg mangalicaszalonna
- 15 dkg császárhús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ág friss rozmaring
- 2 ág friss kakukkfű
- 3 db babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dl vörösbor
- só
A mártáshoz:
- 5-6 db pecsenyekacsamáj
- 2 ek. mangalicazsír
- a kacsa szaftja
A hagymasalátához:
- 3 fej lilahagyma
- 1 tk. só
- frissen őrölt bors
- friss kakukkfű
- 1 ek. 5%-os ecet
A körethez:
- 1,5 kg parázsburgonya
- 1 csokor zsenge mángoldlevél
- 2 ek. sertészsír
- só
Elkészítés
A mangalicaszalonnát falatnyi darabokra vágjuk, majd lassú tűznél kiolvasztjuk a zsírját. Ezután hozzáadjuk a darabolt császárt, azt is megpirítjuk. A pörcöket kiszedjük, a kiolvadt zsíron pedig körbepirítjuk a kacsacombokat. Ezután a combokat kiszedjük, a zsír egyharmadát átöntjük egy másik edénybe.
A kacsasütő edénybe a zsírra rárakjuk a félkarikára vágott vöröshagymát, és elkezdjük dinsztelni. Sózzuk, hozzáadjuk a friss fűszereket, a fokhagymát és a vörösbort. Jöhetnek vissza a kacsacombok is. Ekkor lefedjük, és puhára pároljuk. Közben pótoljuk a nedvességet a borral, majd vízzel. Fontos, hogy mindig apránként adjuk hozzá a folyadékot.
A hagymasalátához a lilahagymákat félkarikára vágjuk, majd a félrerakott kacsazsíron puhára dinszteljük. Fűszerezzük sóval, borssal, friss kakukkfűvel. Végül az ecetet is ráöntjük.
A mártáshoz a kacsamájat megpirítjuk egy kevés zsíron, majd hozzáadjuk a kacsa alatt összefőtt szaftot. Botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A burgonyát megfőzzük, nagyobb cikkekre vágjuk, majd kevés zsíron körbepirítjuk. Közben sózzuk. A mángoldleveleket is megfuttatjuk a zsiradékon.
Ha mindennel elkészültünk, tálaljuk az ételt.
Ajánljuk még: