Gasztro

Sült camembert céklatatárral

Macsinka János receptje

Hozzávalók

  • 2 db elősütött cékla
  • 4 szem savanyított kapribogyó
  • 1 kis fej salottahagyma
  • 1 db szardella
  • 3-4 szelet gyömbér
  • 1 kk. worchester szósz
  • 1 tk. olívaolaj
  • 1 kk. dijoni mustár
  • 1 tk. friss reszelt torma
  • ¼ citrom héja és leve
  • 3 ek. céklás majonéz
  • személyenként 1 db camembert
  • 1 tk. méz
  • 1 ek. dióolaj

A tálaláshoz:

  • kandírozott dió
  • céklás majonéz
  • céklachips
  • vízitorma
  • főtt mustármag

Elkészítés 

A céklatatárhoz a céklát héjában megsütjük. Ezután meghámozzuk, majd apró kockára vágjuk. Minden hozzávalót felaprítunk, majd ízesítjük a keveréket a citrom levével és héjával, reszelt tormával, dijoni mustárral, worchester szósszal és céklás majonézzel. Ezután hagyjuk kicsit összeérni. Közben megsütjük a sajtokat. A sütőformákat kibéleljük sütőpapírral, a papírt megkenünk olajjal.  Belerakjuk a formákba a camembert-eket, mindegyik tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd megkenjük olajjal.

180 fokos sütőben körülbelül 11-15 percig sütjük. Ezután meglocsoljuk mézzel, és megszórjuk a tetejét aprított, kandírozott dióval.

Ha mindennel elkészültünk, tálaljuk a céklatatárt a sült sajttal, a céklachips-szel, a vízitormával és a főtt mustármaggal.

Ajánljuk még: