Hozzávalók
- 2 db elősütött cékla
- 4 szem savanyított kapribogyó
- 1 kis fej salottahagyma
- 1 db szardella
- 3-4 szelet gyömbér
- 1 kk. worchester szósz
- 1 tk. olívaolaj
- 1 kk. dijoni mustár
- 1 tk. friss reszelt torma
- ¼ citrom héja és leve
- 3 ek. céklás majonéz
- személyenként 1 db camembert
- 1 tk. méz
- 1 ek. dióolaj
A tálaláshoz:
- kandírozott dió
- céklás majonéz
- céklachips
- vízitorma
- főtt mustármag
Elkészítés
A céklatatárhoz a céklát héjában megsütjük. Ezután meghámozzuk, majd apró kockára vágjuk. Minden hozzávalót felaprítunk, majd ízesítjük a keveréket a citrom levével és héjával, reszelt tormával, dijoni mustárral, worchester szósszal és céklás majonézzel. Ezután hagyjuk kicsit összeérni. Közben megsütjük a sajtokat. A sütőformákat kibéleljük sütőpapírral, a papírt megkenünk olajjal. Belerakjuk a formákba a camembert-eket, mindegyik tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd megkenjük olajjal.
180 fokos sütőben körülbelül 11-15 percig sütjük. Ezután meglocsoljuk mézzel, és megszórjuk a tetejét aprított, kandírozott dióval.
Ha mindennel elkészültünk, tálaljuk a céklatatárt a sült sajttal, a céklachips-szel, a vízitormával és a főtt mustármaggal.
Ajánljuk még: